gg binge

Prepustite se filmovima koji će vas odvesti na dugi vikend

05. kolovoz 2022.

Fotografije: Profimedia

Ako nemate u planu sami se nekamo otisnuti, dopustite ovim filmovima da to učine za vas. Izdvojili smo najzanimljivije naslove koji svoju radnju smještaju na (manje ili više) egzotičnim vikend destinacijama!

Napuštanje rutine korisno je za razbijanje ustaljenih obrazaca u kojima se nekada znamo zaglaviti. Odlazak iz grada za vikend čovjeku osigura novi početak, priliku da se odmori, resetira i prepusti kontemplaciji. Upravo su zato takvi settinzi scenaristima i redateljima omiljeni: svaki odmak iz svakodnevice prilika je za neobična događanja, bilo da dolaze u obliku ljubavnih, obiteljskih ili opasnih situacija. I u romantičnim i u kriminalističkim filmovima zaplet će potpiriti upravo weekend getaway.

The Weekend Away

O ovoj adaptaciji knjige Sarah Alderson u Netflixovoj produkciji naveliko se pričalo diljem Lijepe Naše, upravo zato što je radnja smještena u Hrvatsku. Zato ga, ako već niste, obavezno pogledajte. Upoznat ćete protagonistice Kate i Beth, kojima putovanje u Hrvatsku uvelike zagorča život: Kate je nestala, kasnije se sazna da je i ubijena, a Beth je osumnjičena za počinjeni zločin. U filmu glume Leighton Meester i Christina Wolfe, a od poznatih se lica na ekranu pojavljuju Adrian Pezdirc, Amar Bukvić, Iva Mihalić i drugi.

A Rainy Day in New York

Ovaj romantični klasik u pravom Woody Allen stilu poslužit će vam kao intrigantna razbibriga. Zvijezde Timothéea Chalameta, Elle Fanning i Selenu Gomez gledamo na pragu životnih promjena: kad mlada studentica Ashleigh Enright (Fanning) dobije priliku intervjuirati poznatog redatelja, njen se dečko, Gatsby Welles (Chalamet) uputi s njom u srce Manhattana. Uzbudljivo vikend putovanja oboma će otvoriti oči, ali i vrata za neke nove životne puteve.

Get Out

Kad nas Jordan Peele ne nasmijava, onda ga se bojimo. Na ovom remek-djelu zastrašujućem preko svih granica radio je i kao redatelj i kao scenarist. Radnja prati Chrisa i Rose, par koji odlazi na kratko vikend putovanje u posjetu njezinim roditeljima. Njihova je hiperljubaznost sumnjiva iz više aspekata, ali kad stvari eskaliraju, ispada da pravi razlozi njihovom ponašanju nisu mogli biti predviđeni. No riječi su suvišne, stoga ako ste ljubitelj horora pogledajte trailer. U filmu nastupaju Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford i Catherine Keener.

The Rental

Još jedan hororac za one kojima je do jezivog bingea: "The Rental" prati četvero prijatelja koji su iznajmili kolibu kraj mora kako bi se pošteno zabavili i odmorili. Klasičan intro za grozomorna događanja. No ovaj put opasnost ne vreba u obliku ubojice ili čudovišta, već je utkana u samu, naizgled savršenu, kućicu. Dan Stevens, Alison Brie, Sheila Vand i Jeremy Allen White čine glumački postav koji će vas voditi kroz ovu noćnu moru, u kojoj osjećaj da te netko gleda postaje stvarnost.

The One I Love

Slično se događa i u ovom filmu, u kojemu glavnu riječ vode Elisabeth Moss i Mark Duplass u ulozi bračnoga para koji odlazi na vikend u iznajmljenu kuću s ciljem obnove i rada na svom braku. No nakon što provedu zaista savršeno vrijeme zajedno, počnu shvaćati istinsku namjenu prostora u kojem se nalaze. Koji je točno razlog njihovoj katartičnoj, reinkarniranoj ljubavi? Ono što shvaćaju je da odgovor ne leži isključivo u njima samima.

Blue Valentine

Ponekad je odlazak na vikend potreban kako bi se otkrilo ono staro, te tako potaklo nastanak novoga. I Dean Pereira (Ryan Gosling) i Cindy Heller (Michelle Williams) odlaze na getaway obnoviti svoju ljubav; svoju idealnu, romantičnu, besprijekornu ljubav koju su godine braka i teškog života obilježile. U ovoj prekrasnoj romantičnoj drami gledamo dvoje ljudi koji puni nade, ali i straha, grade odnos na razrušenim i oštećenim temeljima.