gg interijeri

Prirodni materijali i zemljane boje za restoran zdrave hrane

30. svibanj 2021.
Fotografije: Studio Masquespacio

U španjolskom gradu Huesca otvoren je restoran zdrave hrane s fantastičnim interijerom inspiriranim prirodom.

Restoran Pukkel u Huesci, španjolskom gradu na sjeveroistoku zemlje, svoj meni temelji na zdravim namirnicama i cjelokupnom iskustvu za sva osjetila. Vidljivo je to i u interijeru koji je osmislio studio Masquespacio. Jedan od osnivača studija, Christophe Penasse, kaže kako su nakon prvog sastanka s vlasnicima restorana odlučili koristiti prirodne materijale te integrirati elemente prirode u prostor. 

image
Dominiraju zemljane, prirodne boje
image
Zaobljeni, kružni prostori daju privatnost gostima
image
Inspiracija su bile planine i parkovi u okolici
image
Uzorak pločica osmislili su u studiju

"Istražili smo okolicu grada i otkrili ljepotu planina i parkova u blizini Huesce. Reference su se savršeno uklopile u koncept zdravog života koji promovira Pukkel", rekla je kreativna direktorica studija Ana Hernández. 

Već po bojama koje dominiraju jasno je da je inspiracija bila priroda. Zemljani tonovi poput nekoliko nijansi smeđe, zelena i bijela glavne su boje, dok su zlatni detalji dodani kako bi se postigla sofisticiranost. Nepravilni oblici na podu inspirirani su šumskim putevima, a uzorke terakota pločica na podu, baru i na nekim zidovima osmislili su u studiju Masquespacio. Prostor je definiran kružnim oblicima i zaobljenim plohama, a nepravilni oblici keramike na zidovima stvoreni su tehnikom stucco, što je također referenca na zemlju i planine. 

image
Zaobljeni oblici su preuzeti iz prirode
image
Pločice na podu posložene su tako da podsjećaju na šumski put
image
Zlatni detalji za sofisticiranost
image
Suptilne nepravilnosti u uređenju

Prostor je pun cvjetnih aranžmana, koji će se mijenjati sukladno sezonama i godišnjim dobima.