Express yourself

Glam fantazije: pobjegnite s nama, sanjajte bolje sutra

04. prosinac 2020.

Novi broj najutjecajnijeg i najprodavanijeg lifestyle magazina Gloria Glam poziva na optimizam za kraj ove izazovne godine koju ćemo sigurno pamtiti. Ali okrećemo se boljoj i sretnijoj budućnosti kroz naše editorijale, intervjue i nove i ambiciozne ljude koji nam vraćaju vjeru u bolje sutra.

U nekim bih drugim vremenima ovaj uvodnik započela pričom o magičnom prosincu, koji obožavam i istinski štujem, no pisat ću o scenarijima koji su se odvijali tijekom stvaranja ovog broja.

image
fotograf: FILIP KOLUDROVIĆ
kreativno vodstvo: ROMANO DECKER
stilist: PETAR TRBOVIĆ
šminka: SAŠA JOKOVIĆ
frizura: MILENA MARŠIĆ @SALON GLAMOUR
model: EMMA @RELATUM MODELS 

U prvom smo se, ispričano jezikom mode, poželjeli odmaknuti od teatra apsurda 2020., skinuti maske iza kojih se skrivamo i osloboditi individualizam u procesu stvaranja, kojem smo se iskonski prepustili. Na valu kreativne energije, i u atmosferi uređenog kaosa, nastajao je svijet fantazije, pomaknutog glamura, dozirane ironije i autentičnosti pretočen u raskošan modni editorijal kojim stavljamo točku na godinu koju nismo mogli predvidjeti ni u najluđim snovima.

U drugom scenariju, dok je grad spavao u magli, zamišljali smo, slažući stranice, kako se spremamo na glamuroznu prazničku večeru, prebirali smo po prekrasnim modnim kreacijama, slagali frizure i make-up varijacije, glumatali ispred objektiva i fotografirali se do besvijesti. Zamišljali smo kako izlazimo na ciču zimu u visokim potpeticama dok nam gole noge prekriva bunda od umjetnog krzna, udišemo atmosferu grada, i sjedamo u automobil koji nas vozi na najpoželjnije mjesto u gradu. Dok ulazimo, pogled nam klizi po magično uređenom interijeru, oko nas odzvanja smijeh, pozdravljamo elegantno dotjerane goste, iz kristalnih čaša ispijamo prvi gutljaj najfinijeg šampanjca, uz glas Leonarda Cohena koji se čuje u pozadini. Završetak ove uzbudljive noći svatko je režirao na svoj način, a isto predlažem i vama nakon što se inspirirate našim stranicama.

U trećem scenariju okupili smo društvo sjajnih, autentičnih pojedinaca. Među njima je Donna Vekić, sportašica i mlada žena koja sanja velike snove. Profinjena francuska diva, Oscarom ovjenčana glumica Marion Cotillard. Ex model, nekoć divlja i neukrotiva, danas jasno posložena jogistica Petra Bianco, čija nas je životna filozofija u trenu uzemljila. Producentski duo Sestrice koji pomiče granice domaće glazbene scene novim vizualnim standardima. Nizozemska fotografkinja Sanja Marušić koja svojim eksperimentalnim radovima briše konture surove stvarnosti. Talentirana, apsolutno svoja, glumica Anđela Ramljak u koju ćete se, sigurni smo, kao i mi zaljubiti na prvi pogled.

Modni virtuoz Thom Browne, autor inteligentnog dizajna s kojim ćete otputovati u svijet neobuzdane mašte. Dizajner nakita Lorenz Bäumer, koji vam pruža toplu dobrodošlicu u svojem obiteljskom domu pokraj pariške Opere, dok vas polarni istraživač i fotograf Sebastian Copeland vodi put carstva leda i tišine. Tu je i niz mladih genijalaca čije vrijeme tek dolazi. Svi redom zaveli su nas svojim karizmatičnim aureolama, inspirirali genijalnim pričama, naveli na razmišljanje.

Odveli su nas na neka prekrasna mjesta, pozvali na zajedništvo, uvjerili da nije sve tako crno, i da u svakoj životnoj situaciji možemo ići naprijed. Podigli su nam samopouzdanje i sjajno nas zabavili jer u ovim ludim vremenima neizvjesnosti, kolektivnog straha, borbe za opstanak, upravo nam to treba. Da barem na trenutak pobjegnemo, prepustimo se sanjarenjima i održimo duh živim. Za početak, učinite to uz naše stranice kojima prizivamo bolju, sretniju budućnost. Voli Vas vaš GG tim!

Uz novi broj na dar vas očekuje etui od organskog pamuka