Ljubav prema kosi

Prvi smo zavirili u Studio TE, suvremeni frizerski salon Ante Pažanina

19. travanj 2023.

Fotografije: Bosnić + Dorotić

Nakon dugogodišnjeg rada u Hrvatskoj i inozemstvu, vrhunski frizerski stilist Ante Pažanin ostvario je svoju želju i otvorio moderan frizerski salon u centru Zagreba

Kako je to kada ti se ostvari dugogodišnja želja, zna Ante Pažanin, vrhunski frizerski stilist koji je nakon godina rada u Hrvatskoj i inozemstvu u Zagrebu otvorio vlastiti frizerski salon. Minimalističkog naziva, Studio TE, otvoren je prošlog tjedna na luksuznoj mikrolokaciji u centru Zagreba, u Parku Kneževa, što je idealna lokacija za moderan frizerski salon kakav je Ante Pažanin zamislio.

"Otvaranje vlastitog salona došlo je sasvim prirodno. Nikada nije postojala mogućnost da se to ne dogodi. Bilo je samo pitanje vremena i trenutka. Kao i svaki kreativac, htio sam da sve bude kako treba biti. Želim klijentima ponuditi i pokazati kako smatram da bi studio trebao izgledati i bez ikakve zadrške ili dozvole samostalno kreirati i mijenjati budućnost frizerstva", objašnjava nam Ante.

image

Fotografije: Marko Dukić 

"Kosa je moja ljubav još iz djetinjstva, a profesionalno se bavim frizerstvom 18 godina. Prvo sam radio u Splitu, nakon čega sam se kao 20-godišnjak preselio u Zagreb zbog želje za stručnim usavršavanjem. Put me odveo u inozemstvo te sam u Londonu sudjelovao na brojnim profesionalnim edukacijama i seminarima te sam radio kao asistent na snimanjima, a zbog tog iskustva razvio sam profinjen osjećaj za modu“, govori Ante Pažanin koji je kao frizerski stilist surađivao s vrhunskim fotografima i magazinima uključujući Vouge, GQ, Elle, Gloria Glam, Grazia, Storybook...

image

Fotografije: Bosnić + Dorotić

U prostor u Parku Kneževa zaljubio se na prvi pogled - čim je zakoračio, imao je viziju kako će izgledati njegov studio. Ideju je prenio arhitektonskom studiju Onda arhitektura pod vodstvom Krešimira Renića i Nike Dželalije, a uz njih, na projektu su radili i Marcela Ostroški, Dora Ramušćak i Mia Depolo. "Suradnja je bila i više nego ugodna, a Krešo i Nika sve su moje želje prenijeli u ovaj prostor i napravili kompletan interijer iznad mojih očekivanja, na čemu sam im neizmjerno zahvalan", objašnjava Pažanin.

image

Fotografije: Bosnić + Dorotić

"Prijedlog uređenja interijera polazi od ideje stvaranja ugodnog, svijetlog i profinjenog ambijenta frizerskog salona. Osnovni koncept vertikalnih elemenata ogledala u punoj visini prostora, u različitim pozicijama, rotacijama i smjerovima kako bi se stvorio dojam prostranijeg prostora bez jasno definiranih granica, ali i kako bi se refleksijama postiglo uvođenje vanjskog ambijenta u interijer", kažu iz studija Onda arhitektura i dodaju kako su se takvim uređenjem stvorila i dva smjera kretanja u prostoru, jedan za zaposlenike, drugi za korisnike frizerskog salona. Kapacitet koji frizerski salon ima je pet radnih jedinica i tri glavopera što je dovoljno da se svakom klijentu maksimalno posveti.

image

Fotografije: Bosnić + Dorotić

image

Fotografije: Bosnić + Dorotić

"Salon je zamišljen kao mjesto gdje posvećenost i njega kose dobivaju novo značenje i dimenziju. Cilj je bio stvoriti okruženje u kojem klijenti svoju brigu o kosi prepuštaju nama, u prostoru uzajamnog povjerenja i kontinuirane edukacije, gdje posvećenost detaljima pruža jedinstven doživljaj. U salonu ću, zajedno sa svojim timom, sve stečeno znanje i iskustvo predočiti u uslugu najviše kvalitete, s naglaskom na individualni pristup", objašnjava Pažanin koji mnogo svog vremena posvećuje i edukacijama te će raditi s mladim frizerima i onim koji će to tek postati, kako bi im prenio svoje znanje i iskustvo koje je dobio u dosadašnjem radu.

image

Fotografija: Suzana Holtgrave

Salon nudi mnogobrojne usluge jer kako sam vlasnik kaže, strast prema kosi gaji u bilo kojem obliku rada s kosom, no uz smiješak ističe kako potpuno stanje mira, svoj osobni zen, pronalazi upravo u šišanju kose. Studio TE salon je za vrhunske frizure, individualan pristup s garancijom privatnosti. Svakom klijentu pristupa jednako, a za svoje klijente kaže da su to oni koji, baš kao i on, razumiju važnost kose kao bitne stavke u svakodnevnom životu. 

image

Fotografije: Bosnić + Dorotić

image

Fotografije: Bosnić + Dorotić

"Uvijek volim imati više opcija pri ruci jer svaka kosa zahtjeva individualan pristup te se takvom pristupu pokušavamo prilagoditi i kroz proizvode koje koristimo, što dovodi do toga da tražimo od više brendova samo najbolje. Od njege za kosu izdvajam jednu od istinskih ljubavi na prvi dodir, a to je Philip B., a u ponudi imamo i Leonor Greyl te Olaplex. Za bojanje kose koristimo Alfaparf i Wellu", kaže Pažanin i dodaje kako je u centralnom dijelu salon napravljena bogata maloprodajna polica kako bi klijenti proizvode za njegu kose mogli koristiti i kod kuće. Više o studiju potražite na službenim kanalima - Ante Pažanin, Studio TE i stranici salona. 

image

Fotografije: Marko Dukić