Spa odmor

Razmazite se, zaslužili ste: ljekoviti rituali za tijelo i duh

23. srpanj 2020.
rixos nova
Ines Madunić
Ines Madunić

Posljednjih nekoliko mjeseci nikome nisu bili laki. Naizgled paradoksalno, jer smo većinu vremena proveli kod kuće, no naša tijela, kao i duh traže dubinski odmor.

Već je odavno jasno kako ovo ljeto neće biti kao sva ona prije, ali to ne znači da ga ne možemo učiniti i najboljim dosad. 
Putovanja smo prilagodili uvjetima pa tako istražujemo Hrvatsku, možda posjećujemo mjesta koja su nam dosad bila na wish listi, ali nikako nisu stigla na red. Osim toga, prioriteti su se nekako promijenili i žudimo za dubinskim odmorom, ne samo tijela, nego i duha. 

image
​Ponekad nam je potreban dubinski odmor

Wellness odmor zvuči kao san snova. Jeste li znali da masažom stopala možete napraviti detoks cijeloga organizma?

Primjećujete li kako boje oko vas utječu na vaše raspoloženje i stanje duha, ali i tijela?

image
Terapija bojama i mirisnim svijećama utječe na raspoloženje

Primjerice, plava utječe na opuštanje, crvena potiče cirkulaciju, narančasta vitalizira kožu i podiže raspoloženje, žuta regulira želučane probleme te rad jetre i bubrega, zelena balansira rad srca, cirkulaciju i disanje. Indigo može smiriti živčani sustav, ali i ukloniti glavobolju, dok ljubičasta potiče cirkulaciju i oputa sva naša čula. Stručnjaci su zato stvorili terapiju bojama koja može napraviti razliku u vašem raspoloženju, a u njoj se koriste mirisne svijeće.

image
Uživajte u bogatoj ponudi organskih čajeva

Zamislite ovo - budite se s pogledom na more, a nakon jutarnjeg kupanja i doručka zaputite se ravno na masažu stopala. I to ne običnu, nego onu pomoću koje se radi detoks cijelog organizma, uz pomoć jedinstvenih eteričnih ulja koja ne možete kupiti. Rade se u drevnoj ljekarni Male braće u staroj jezgri Dubrovnika, a ovisno o tome kakve su vaše potrebe, stručnjakinja za wellness odabrat će za vas bor, lavandu ili ružmarin i otvoriti ulje pred vama. Nakon što završite, ulje se zatvara i daje vama da ga iskoristite kad god i kako god želite. 

image
Detoksikacijska masaža cijelog tijela

Nakon toga ide masaža cijeloga tijela - jeste li znali da postoji ona u kojoj se koristi 24-karatno zlato? Jedan od najluksuznijih tretmana na svijetu nalazi vam se nadohvat ruke. 

Poslije podne tu je finska kupelj, kao i hamam, jedinstveni tretman pranja tijela, a kao "šok-terapija" tu je i ledena soba, ali i slana soba koja će blagotvorno djelovati na vaš respiratorni sustav. Cijelo vrijeme uživate u ponudi od 110 različitih vrsta organskih čajeva te glazbi Joea Meixnera, pijanista koji za svoje skladbe Piano Medicina posjeduje i certifikat Medicinskog sveučilišta u Beču; ukratko, i glazba je tamo da bi vas izliječila. Baš kao i boje, koje u jedinstvenoj terapiji pozitivno djeluju na vašu psihu i tijelo

image
Eterična ulja otvaraju se pred vama

Da, našim je tijelima, kao i duhu, potreban holistički tretman s vremena na vrijeme. To znači da ne liječimo i ne tretiramo samo neposredne uzroke naših tegoba, nego gledamo organizam kao cjelinu. Jedino tako moguće je zaista postići zdravu ravnotežu. Glavna zvijezda u tom procesu je, naravno, priroda. 

"Sve što nam je potrebno, stvoreno je na početku stvaranja svijeta; boje, mirisi, zvukovi, zemlja i voda", vjerovanje je Sandre Skledar, wellness voditeljice i instruktorice, koja se vodi tim elementima kad svakom ponaosob prilagođava spa i wellness iskustvo u hotelu Rixos Premium Dubrovnik. Svoj je pristup i zaštitila kao autorsko djelo. Tako se u svim tretmanima koriste organski i prirodni proizvodi, kao što je, primjerice, stonska sol, najčišća na svijetu. 

image
Holistički pristup zdravlju obuhvaća brigu za psihičko i fizičko

Beauty tretmani i wellness odmor u Rixos Premium Dubrovnik hotelu jedinstveni su ne samo u samom Gradu, nego i u cijeloj Hrvatskoj, a svaki jedinstveni program stvarali su stručnjaci, fizioterapeuti, aromaterapeuti i liječnici.  

image
​Wellness i spa odmor potrebniji su nam nego ikad prije

Snaga i nježnost prirode u rukama terapeuta, koji sve prilagođavaju vama, pretvaraju se u snagu, zdravlje i uravnoteženost vašeg uma i tijela.