APOLLO

Romantičan oklop iz kojeg nećete željeti izaći

09. kolovoz 2022.

Fotografije: Kenneth Cobonpue

Dizajn ovog umjetnika namještaja pojavio se do sada u filmu Oceanovih 13, ali i u seriji CSI.

Apollo je za one čija su mašta i djetinje čuđenje i dalje aktivni i "ažurirani". Za one kojima uvijek pomalo nedostaje sigurnosti, pažnje i nježnosti. Osjećaj zaštićenosti? (Da vam olakšamo: većini ljudi upravo to nedostaje!).

U ovaj je dizajn utkan mini odraz prošlosti kroz formu improviziranih utvrda koja smo voljeli kao mali. Izgleda kao mali svemirski brod za one mlade u srcu sa svojim otvorenim tkanjem koje omogućuje protok zraka za udoban i ležeran odmor. Djeci vjerujemo da će biti jedno od omiljenih mjesta za igru. 

Inače, ovaj zanimljiv uradak potpisuje Kenneth Cobonpue, višestruko nagrađivani dizajner i proizvođač namještaja iz Cebua na Filipinima. Njegov "ulazak" u dizajn započeo je 1987. godine, studirajući industrijski dizajn na Pratt institutu u New Yorku. Završavajući studij, šegrtovao je u radionici kože i drva u blizini Firence u Italiji.

Studirao je marketing i proizvodnju namještaja na Export-Akademie Baden-Württemberg u Reutlingenu u Njemačkoj, a potom je radio u Bielefeldu i Münchenu. Svojim je majstorskim načinom integracije prirode, tradicionalnih zanata i inovativnih tehnologija, ovaj dizajner i kreativni direktor do sada osvojio mnoge međunarodne nagrade i priznanja za svoje kreativne, organske i ekspresivne komade.