Pokémon x Baccarat

Samo za ozbiljne fanove i kolekcionare: kristalni Pikachu

09. studeni 2021.

Fotografije: Promo

Kolekcija za dom nije jeftina, ali izgleda odlično i svi fanovi Pokemona će je staviti na svoj popis želja.

Osjećamo kao da je kristalna figura Pikachua savršen poklon koji bi se mogao naći na božićnom popisu Gwyneth Paltrow i njezinog Goopa. Naime, Pokémon franšiza ove godine slavi 25 godina, a u čast tog rođendana ostvarili su suradnju s luksuznim francuskim brendom Baccarat, koji se bavi izradom predmeta od kristala. Umjetnik Hiroshi Fujiwara dizajnirao je dvije verzije figura najpoznatijeg Pokémona, Pikachua, a tu je i Pokémon kugla sa zlatnom linijom.

image

Cijena kristalnog Pikachua je 25.000 dolara

Figurice su visoke oko 30 cm te dolaze u dvije verzije; jedna ima detaljno iscrtano lice i uši, dok je druga stilizirana rezanim kristalom te reflektira svjetlo iz različitih uglova. Iz Baccarata ga nazivaju "pop-kulturnom zvijezdom", a zanimljivo je i da je njegov redni broj u Pokedeksu upravo 25. Točno toliko ih je i izrađeno u ovoj limitiranoj kolekciji. 

Kolekcija je dostupna u izabranim trgovinama u Tokiju, Parizu, New Yorku, Londonu, Hong Kongu i Singapuru te na web stranici Baccarata, a cijene su samo za ozbiljne fanove i kolekcionare te se kreću od 410 do čak 25.000 dolara.