Gurmani vole Zinfandel‘s

Samo za ozbiljne hedoniste: nove senzacije s ljetnog menija Ane Grgić

14. srpanj 2020.
Dimljene sardine, pesto od kapara, mladi špinat, gazpacho od rajčice i čilija
FOTOGRAFIJE: Arhiva hotela Esplanade
Promo

Chefica Ana Grgić za ljetni meni restorana Zinfandel‘s u zagrebačkom hotelu Esplanade osmislila je precizno oblikovana jela sa svježim lokalnim proizvodima i inovativnim pristupom koji će cijeniti svi pravi gurmani.

Kreativni i uzbudljivi spojevi u ljetnoj inačici jelovnika restorana Zinfandel's u zagrebačkom hotelu Esplanade oduševit će goste koji u novim jelima mogu uživati na kultnoj terasi Oleander. 

image
Ledene praline od guščje jetre punjene s gelom od višnje, brioš s kakaom

Sirup od maslačka, kreker od algi, consommé od hibiskusa, panna cotta od tartufa, dimljene sardine, morske šparoge, marmelada od krastavaca, aromatični vrganji, gnudi od kadulje, domaći sladoled od lavande i badema čine samo dio ljetne kolekcije koju potpisuje chefica Ana Grgić. 

image
Biftek, proljetni tartufi, krema od crne leće i začinskog bilja, , umak od tartufa, karamelizirani korijen peršina

"Nova ljetna kolekcija donosi pažljivo odabrane svježe i trenutačno dostupne namirnice koje sam oblikovala u zanimljive spojeve. Nastojala sam pronaći neke nove sastojke te poigravajući se okusima, bojama i teksturama dobiti zanimljiva i zavodljiva jela s naglaskom na poštivanje nutritivnih vrijednosti uz nužnost održivosti. Važno mi je da svako jelo bude ukusno i zabavno, da svaki sastojak koji upotrebljavam bude vrhunske kvalitete i svježine te iz ovog podneblja.

image
Chefica Ana Grgić osmislila je senzacionalni ljetni jelovnik

Maslačak, hibiskus, vrganji, mladi grašak, cvijet tikvice, maline, borovnice – sve to uzimam od lokalnih dobavljača, dok ribu nabavljam od jadranskih ribara. U svakom jelu maksimalno želim naglasiti izvorni okus pojedine namirnice, a prilikom kreiranja jelovnika nastojala sam unijeti dašak svježine i naizgled jednostavnim sastojcima poput sardina ili blitve uz malo kreativnosti dati zasluženo mjesto u visokoj gastronomiji", izjavila je chefica Ana Grgić. 

image
Dimljene sardine, pesto od kapara, mladi špinat, gazpacho od rajčice i čilija
FOTOGRAFIJE: Arhiva hotela Esplanade

Panna cotta od tartufa sa sušenim cvijetom tikvica uz sirup od maslačka, meda i citrusa, ledene praline od guščje jetre s gelom od višnje i briošem od kakaa, hladni carpaccio od svježih jadranskih škampa s krekerom od algi, marmeladom od krastavaca i ledenim čajem od komorača, consommé od povrća uz gnude od kadulje i mladi grašak, file poširanog brancina s dimljenom cvjetačom i kremom od naranče i šafrana, osvježavajuće dimljene srdele s gazpachom od rajčice i čilija čine samo dio Aninih privlačnih interpretacija i precizno oblikovanih jela koja vrijedi kušati. 

image
Janjeći kare s pestom od pistacija, krema od mladog luka, artičoke, umak od timutskog papra 

Ljubitelje steakova oduševit će slasni japanski steak Kagoshima Wagyu s oznakom za prošaranost A5 naglašen karameliziranom ljutikom i gljivama shiitake ili biftek s bijelim proljetnim tartufima i karameliziranim korijenom peršina. Novu ljetnu kolekciju upotpunjuju i neizostavni Zinfandel'sovi klasici koje inozemni gosti uvijek vole kušati: tatarski biftek, glasoviti Esplanadini štrukli, fuži s tartufima ili brancin pečen u soli. 

image
Kogushima Wagyu A5, brioš, prah od ljutike, karamelizirana ljutika, shiitake gljive, timijan

Istinsko fine dining iskustvo upotpunjuje karta vrhunskih vina i šampanjaca iz Hrvatske i svijeta, dok privlačne slastice poput karamelizirane smokve u crnom vinu s domaćim sladoledom od lavande i badema, svježe borovnice s kremom od ricotte uz crumble od limunske trave ili maline s browniejem i kremom od mente ubrane iz vlastitog vrta sa začinskim biljem donose slatku dozu iznenađenja i savršeno zaokružuju Aninu kolekciju ljetnih užitaka. 

image
Poširani file brancina u kremi od naranče i šafrana, pire od dimljene cvjetače, svježa cvjetača

Uz to, Anin kuharski tim svakodnevno peče vlastite krekere, focacciu i ukusni domaći kruh koji se poslužuje uz domaći ručno tučeni maslac sa začinskim biljem i vrhunsko ekološko maslinovo ulje Nai 3.3 s Dugog otoka, nagrađeno brojnim certifikatima kvalitete.

image
Poširani file kovača u listu blitve, dimljeni batat, ulje od bosiljka, crumble od batata, žutanjak

Privlačna ljetna fine dining kolekcija, šarmantna usluga, otmjen ugođaj restorana Zinfandel's s najljepšom terasom u gradu i ovoga će ljeta biti najfinije mjesto susreta za Zagrepčane i goste hotela. Uživanje u srcu grada inovativnim ljetnim jelovnikom dobilo je novu dimenziju.

image
Juha od mlade mrkve, ulje lista mrkve, ušećerene mrkve

"Gosti Zinfandel'sa mogu se s povjerenjem prepustiti druženju i uživanju u gurmanskim užicima jer hotel Esplanade provodi stroge higijenske i sigurnosne mjere u svrhu zaštite zdravlja gostiju i osoblja. Natpisi sa smjernicama o pravilnom ponašanju, često i temeljito pranje te dezinfekcija ruku, prostora i površina, održavanje fizičkog razmaka, provjetravanje prostora, obveza nošenja rukavica i maski postali su obavezni standard za cijelo osoblje.

image
Kultna terasa Oleander čeka vas u ljetnim mjesecima

Uz to, gostima nudimo jednokratne jelovnike, preuzimanje digitalnih jelovnika i dnevnih novina na vlastiti pametni telefon putem aplikacija, kao i beskontaktno plaćanje. Prostranost restorana, osobito terase, omogućava da imamo i velik razmak među stolovima, znatno veći od preporučenog, tako da se gosti ovdje zaista mogu osjećati ugodno i sigurno", istaknuo je Stjepan Okun, šef restorana Zinfandel's.