gg binge

Serije i filmovi koji stižu u kolovozu

29. srpanj 2022.

Fotografije: Profimedia/Canva

Dobri sadržaji za binge odličan su povod za usporiti tempo; zato ovoga kolovoza odaberite one koje će vas opustiti ili nasmijati. Srećom, na platforme stižu upravo takvi!

Kolovoz će, kažu, biti iznimno topao, a to znači samo jedno: zatvoriti se u kuću i baciti se na neki dobar filmski maraton. Ili, još bolje: novu seriju koja će vam vratiti strast prema bingeanju. Možda je predstojeći mjesec idealan da razvijete ljubav prema dokumentarcima ili date šansu europskim filmovima i serijama. Ili se, pak, vratite onome što pouzdano i provjereno volite - u svakom slučaju, platforme su se probudile i ponudile vrlo kvalitetan sadržaj. Dok na Hulu stižu klasici kao što su "You‘ve Got Mail" i "Pretty Woman", HBO Max i Netflix nude mnogo noviteta. 

Zmajeva kuća

Radnja ove serije smještena je 200 godina prije radnje megapopularne i obožavane serije "Igra prijestolja", a kreirali su je George R. R. Martin i Ryan J. Condal na temelju romana "Vatra i krv". Ovaj će nam budući hit zasigurno pouditi (a što se vidi i iz trailera) široki glumački ansambl, raskošnu scenografiju i mnoštvo zapleta, a hoće li parirati matičnoj seriji, treba tek vidjeti! Gledajte od 22. kolovoza na HBO Max platformi.

Nema osumnjičenih

Ako vam je do smijeha, dobra je vijest da na Netflix 17. kolovoza stiže simpatična brazilska serija "Nema osumnjičenih" u kojoj pratimo radnju triju žena koje dijele jednu zajedničku točku: zgodnog frajera. U atmosferi sličnoj hvaljenom filmu "Nož u leđa", žene se upute u njegovu vilu u potrazi za odgovorima, no jedino što tamo zateknu su nova pitanja: njihov nesuđeni muškarac pronađen je mrtav.

Kako god okreneš

U ovom feel good filmu koji ćete od 17. kolovoza moći pogledati na Netflixu radnju zaokuplja žena kojoj pozitivan test na trudnoću posve promjeni život. Suočena s neočekivanom situacijom, Natalie (Lili Reinhart) mora donijeti odluku kako se u njoj ponašati. Radnja filma grana se u dvije priče - u onu u kojoj kao majka ostaje odgajati dijete u rodnom gradu, i onu u kojoj se seli u Los Angeles s ciljem da ostvari svoju zamišljenu karijeru. 

Never Have I Ever, treća sezona

12. kolovoza na Netflix stiže i nova sezone serije "Never Have I Ever". U coming-of-age komediji još uvijek pratimo Devi, tinejdžericu koja se pokušava snaći u mreži odnosa koje njeguje i razvija kod kuće i u školi. Nakon što je druga sezona završila dramatično - Devi i Paxton su se konačno poljubili - u traileru za treću sezonu vidimo ih kako ulaze u školu držeći se za ruke, što među ostalima probudi val negativnih ili u najmanju ruku začuđenih reakcija. Hoće li veza kojoj se nadala riješiti sve Devine probleme? Pa, odgovor se da naslutiti - vjerojatno ne.

Sandman: Kralj snova

Od petka 5. kolovoza na Netflixu će se moći pogledati i "The Sandman", intrigantna serija o takozvanom Pješčuljku, gospodaru snova koji oblikuje naše strahove, fantazije i snove. Svijet u kojem nestajemo kad zatvorimo oči i spavamo nosi sa sobom mnoštvo misterija i intriga, a Dream (Tom Sturridge), personifikacija naših snova, odgovoran je za njegovu dobrobit. Serija je snimana po istoimenom serijalu stripova, a njihov autor Neil Gaiman potpisuje se i kao kreator serije.

Fijasko: Woodstock ‘99

Ovaj dokumentarna serija predstavlja događanja koja su obilježila jedan od najvećih svjetskih rock festivala u njegovom izdanju 1999. godine. Ono što je trebala biti proslava života, mladosti i zabave, pretvorilo se u nasilje, divljaštvo i pakao. Što se točno dogodilo, odnosno što je točno nagnalo posjetitelje festivala na takvo ponašanje otkrit će se u epizodama serije u režiji Jamieja Crawforda. Gledajte od 3. kolovoza na Netflixu.

I Just Killed My Dad

Od kreatorice popularnog dokumentarnog filma "A Girl in the Picture" stiže nam još jedna zazorna situacija: u tri epizode dokumentarne serije pretočila je događaj koji se odvio 3. lipnja 2019. godine, kada je dječak Anthony Templet iznenada ubio svog oca. Da stvar bude čudnija, nikada to nije poricao. U seriji ćemo pratiti njegovo mentalno stanje i posljedice koje su ga dočekale nakon izvršenog teškog kaznenog djela, ali ćemo i saznati uzroke koje su ga na ubojstvo naveli. "I Just Killed My Dad" na Netflix stiže 9. kolovoza.

She-Hulk: Attorney at Law

A na Disney+ platformi od 17. kolovoza moći će se pogledati i serija o ženskom pandanu moćnomu Hulku. Jennifer Walters žena je koja pokušava posložiti svoj komplicirani život tridesetogodišnje single odvjetnice, koja je usto i zelena, 200 centimetara visoka heroina sa super moćima. Riječ je o prvoj Marvelovoj komediji formiranoj u obliku TV serije, a na ekranu ćemo gledati Tatianu Maslany, Marka Ruffala, Charlieja Coxa i mnoge druge.