Spoj mode i kulture

Showroom i umjetnička galerija u jednom

13. listopad 2020.
Fotografije: Goran Perešin
Gloria Glam

Showroom Zagreb Social Club otvoren je na adresi Smičiklasova 22, gdje će se održavati kreativne i edukativne radionice, umjetničke izložbe te pop-up druženja.

Zagreb je dobio novu zanimljivu modno-kulturnu destinaciju. Brend Zagreb Social Club napokon je otvorio vrata svog kreativnog prostora koji objedinjuje showroom, umjetničku galeriju i prostor gdje će se održavati različite kreativne radionice.

"Očekuje Vas serija izložbi na kojima ćemo predstaviti rad mladih umjetnika, ali isto tako će oni i doraditi naše prepoznatljive maskirne jakne u svom stilu, koje će biti ponuđene na aukciji, a sam umjetnik će odabrati da li će sredstva s aukcije ići za njegov budući projekt, da li će biti donacija nekoj humanitarnoj akciji ili nekome slabijeg imovinskog statusa. U suradnji s likovnjacima iz OMART Radionica organizirat ćemo kreativne i edukativne radionice za male i velike, a u planu su nam također i radionice samo za velike", izjavio je Ali Mirza Mulabegović, osnivač Zagreb Social Cluba.

image
Ali Mirza Mulabegović, Matija Cvek i Suzana Horvat 

Zagreb Social Club je nastao 2017. kao novi projekt Ali Mirze Mulabegovića, koji već stoji iza modnog brenda younghearts. Brend kreće od ideje da je streetwear bez kulture, odnosno zajednice samo moda, te zato ima tri stupa kao temelj branda. Prvi stup je moda, drugi stup je kultura, a treći stup je zajednica gdje sudjeluju, ali i organiziraju humanitarne akcije.

Sve informacije o radionicama možete pratiti putem službenog instagram profila Zagreb Social Club, a najnovije modne komade možete vidjeti i na njihovom webshopu www.zagrebsocial.club.