Ponta Lopud

Slavni redatelj Joel Coen stigao na otok Lopud

21. lipanj 2022.

Fotografija: Robert Medvedec 

Višestruki oskarovac, slavni redatelj Joel Coen danas je u društvu oskarovca producenta Petera Spearsa i filmskog agenta Briana Swardstroma stigao na otok Lopud.

Joel zajedno s bratom Ethanom već četiri desetljeća kreira gotovo pa neusporediva autorska ostvarenja, stojeći iza filmova kao što su "Nema zemlje za starce", "Fargo", "Barton Fink", "Veliki Lebowski". Uz njega je stigao i Peter Spears, Oscarom nagrađeni producent filma "Nomadland" (Zemlja nomada). Chloé Zhao osvojila je Oscara za režiju ovog filma, a Frances McDormand za najbolju glavnu glumicu. Osim ovih nagrada, film je osvojio i nagrade Zlatni globus, Zlatni lav u Veneciji, Critics Choice Award, BAFTA, PGA i Independent Spirit Award za najbolji film.

image

Joel Coen s timom

Treći gost velikan je Brian Swardstrom, jedan od partnera u United Talent Agency, gdje zastupa glumce koji rade na filmu, televiziji i u kazalištu. Zastupa i mnoge dobitnike nagrada Oscar, Emmy i Tony. Upravo će ova tri velikana podijeliti svoja profesionalna i osobna iskustva sa sudionicima njihovih masterclass radionica. Uskoro im se pridružuje i Frances McDormand, višestruka dobitnica Oscara, glumica i producentica, jedna od glavnih ovogodišnjih mastera za glumački masterclass, koja će se zbog obveza festivalu pridružiti u sljedećim danima.

image

Tilda Grossel Bogdanović, Brian Swardstrom, Joel Coen, Mirsad Purivatra, Peter Spears

Ponta Lopud Festival počinje sutra s filmskom projekcijom "Fargo" u režiji Joela i Ethana Coena na La Baja plaži, RMH Lopud Lafodia, wellness & resort hotela, kojom prigodom će Joel Coen osobno pozdraviti publiku, a nakon čega će uslijediti koktel zabava gdje će uzvanici uživati u pogledu na lopudsku uvalu okupanu svjetlucavim bojama vatrometa. Program Ponta Lopud Festivala i ove godine pobudio je veliki interes publike, tako su u rekordnom roku prodane ulaznice za sutrašnju filmsku projekciju "Fargo", kojom započinju festivalska događanja. Danima se traži karta više i za glazbeno filmski spektakl "Birdman", uz glazbenu pratnju Antonija Sancheza, četverostrukog osvajača Grammyja, koji će partituru za bubnjeve odsvirati uživo pred gledateljima tijekom filmske projekcije te je otvorena lista čekanja.