LJETNO IZDANJE

Spremni smo za toplo i mirisno ljeto: Ne propustite novi broj Glorije Glam

13. lipanj 2024.

fotografije Marko Dukić
kreativno vodstvo Romano Decker
styling Laura Bošnjak 
make-up Saša Joković
stilist kose Ante Pažanin
asistentica make-upa Nina Pejnović 
asistentica kose Dorotea Butigan 

U prodaji je novi broj magazina Gloria Glam uz koji ne propustite na dar 4711 Acqua Colonia Peony & Sandalwood

Prije nešto više od godinu dana dok sam u pratnji Julije Nydal, rođene Zadranke i uspješnog svjetskog modela, šetala po šarmantnoj njujorškoj četvrti Soho, prepunoj umjetničkih galerija, butika, elegantnih okupljališta, restorana i kafića, maštale smo kako ćemo jednom naslovnicu Glorije Glam snimati baš u New Yorku. Julija je odmah krenula nabrajati senzacionalne lokacije na kojima bismo snimali modnu priču, a ja sam se već u glavi krenula baviti organizacijom ovog putovanja. Dogovorile smo se kako će nas nakon snimanja upoznati sa svojim najdražim mjestima u gradu u koji je stigla prije trinaest godina, bespovratno se u njega zaljubila i tamo ostala do danas. U našim maštarenjima sjedili smo do dugo u noć u gradu koji nikad ne spava, smijali se do suza, pričali o modi, putovanjima, životu...

U New York nismo otišli, ali je dašak New Yorka k nama donijela Julija. Zagrebački Gornji grad ukazao se kao savršena kulisa da ispričamo modnu priču s Julijom u glavnoj ulozi. Na cjelodnevnom setu zaljubljeno smo promatrali svaku njezinu transformaciju, a onda smo poželjeli Juliju upoznati i izvan fotografskih zapisa. Bilo je to jedno od onih (rijetkih) snimanja koja relaksiraju, zavedu i odvedu u neke druge dimenzije. Jer Julija je više od modela. Naša autorica Zrinka Šamija secirala je njezinu nutrinu koja je, uvjerava nas, još ljepša, još luđa, još slojevitija. Uživajte u razgovoru koji je trajao satima u kultnom zagrebačkom Velvetu. Nekoliko dana poslije na Instagram profilu objavljeno je da se omiljeno zagrebačko okupljalište zatvara. Pomislili smo kako ovaj intervju sada ima još veću težinu i neko dublje značenje.

Koji dan kasnije i nekoliko ulica dalje stol u zagrebačkom restoranu Boban zaposjele su Leonarda Lončar i Mirela Forić Srna. Naša kolumnistica otvoreno je razgovarala s ovom inspirativnom, vedrom, optimističnom, kreativnom i prije svega posebnom ženom beskrajno zaljubljenom u život. Lea ili Bobanica, kako je zovu, intervjue daje vrlo rijetko, ali našu je Mirelu pustila u svoje intimne, osobne svjetove te, među ostalim, otkrila sve o osobnim transformacijama i životnim promjenama.

Pored spomenutih samosvjesnih, zrelih i inspirativnih žena, čijem se društvu pridružuju i Paulina Jazvić, Nikolina Ivezić, Katarina Zmazek, Nina Atević Murtić..., na našim smo stranicama otvorili brojne zanimljive teme, pozabavivši se terminom "bimbocore" koji je zavladao među trendsetericama, olimpijskim sportom koji će svoj debi doživjeti na ljetnim Olimpijskim igrama u Parizu, a preslušali smo i glazbu čiji se autori obračunavaju s bivšim ljubavima. Uz brojne ultimativne talente o kojima smo pisali, upoznali smo neke nove genijalce i multitalentirane pojedince koje vam jedva čekamo predstaviti. Putovali smo na daleke destinacije, zavirili na skrivene lokalitete, otkrili najljepša mjesta u Europi, nahranili nepce i dušu. Nešto nas je ostavilo bez daha, nešto bez riječi, nešto nas je umirilo, nešto isprovociralo i natjeralo na razmišljanje o promjenama.

Mali je to dio onoga što vas čeka u našem novom broju, kojim slavimo početak ljeta. Željeli smo samo za vas, dragi naši čitatelji, stvoriti jednu savršenu ljetnu poslasticu kojoj ćete se poželjeti vraćati iznova. Neka vam nadolazeći mjeseci budu lijepi i topli, mirisni i slani, razigrani i mirni. Neka budu predivni i nezaboravni. Voli vas gg.