Nunc showroom

Srce Slavonije u središtu Zagreba

15. listopad 2020.
Fotografije: John Pavlish 
Gloria Glam

Slavonski brend namještaja otvorio je svoj showroom u središtu Zagreba.

Slavonski brend namještaja Nunc, koji su oblikovali dizajneri mlađe generacije pod kreativnim vodstvom dizajnera Nikole Radeljkovića iz kolektiva Numen/For Use, otvorio je svoj prvi showroom u središtu Zagreba. Nuncove kolekcije namještaja, čiji je dizajn suvremena reinterpretacija karakteristične mješavine srednjoeuropskog i mediteranskog kulturnog nasljeđa s primjesama otomanske tradicije i dinarske usmene predaje, od sada možete naći na adresi Ilica 168a. 

image
Nunc showroom
image
Nunc showroom

"Cijeli tim Nunc kao i ja iznimno smo zadovoljni i ponosni otvorenjem Showrooma u Zagrebu. To je još jedna stepenica više i znak da kao brend rastemo i postižemo ciljeve koje smo si postavili. Iako je ova cijela godina bila iznimno teška za svakog poduzetnika, baš sad je bitno odraditi posao kao tim i gledati naprijed.“ izjavio je direktor Markica Stanušić. 

image
Nunc showroom
image
Nunc showroom
image
Nunc showroom

"Iznimno mi je drago da, nakon više od dvije godine od konceptualnog izlaganja na milanskom sajmu, možemo u Zagrebu vidjeti kolekciju proizvoda nastalih na razvoju osnovne ideje Nunca. Ideje da Slavonija nije samo zapušteni i zaboravljeni dio zemlje iz kojeg odlaze autobusi mladih ljudi niti etnografski muzej petrificiranih izložaka već i živo vrelo inspiracije suvremenih autora. Dizajnera mlađe generacije iz šire regije koji daju svoje viđenje reinterpretacije nasljeđa. Običaja, tipologija i riječi, pretočenih u kvalitetan proizvod iz slavonskog hrasta i komplementarnih materijala koji su zanimljivi na globalnoj razini, pokazujući da kreativnost ne možemo uzimati zdravo za gotovo već stalno iznova tražiti nove ideje i oblike. Osobito sam zadovoljan da mogu pomoći u formiranju još jedne uspješne priče o suvremenom dizajnerskom proizvodu u Hrvatskoj", poručio je dizajner Nikola Radeljković.

image
Nunc showroom
image
Nunc showroom

Za interijer Nuncovog showrooma zadužen je arhitektonski studio Biro, a interijerom su željeli dočarati dašak Slavonije. Stropovi i podovi su u prirodnim tonovima sunca i zemlje te tako simboliziraju Slavoniju i njene prirodne ljepote - žitna polja, toplinu ljudi, sunce... Kao spoj jednog i drugog nalaze se pažljivo odabrani komadi Nunc namještaja.