gg interijeri

Stan na Manhattanu kao romantično utočište

08. listopad 2022.

Fotografije: Profimedia

Sa svom svojom udobnošću i privlačnošću, stan se prodaje pod cifrom od 10 milijuna eura. Smješten ponad uzavrelih njujorških ulica, svojim budućim vlasnicima garantira prvoklasan tretman.

Stan u potkrovlju na Manhattanu utjelovljenje je romantike, a pogotovo kad je uređen tako da već na prvu miriše i podsjeća na dom. Glumica Jennifer Lawrence prodaje ga za 10,5 milijuna dolara, a budući će se vlasnik usrećiti prostorom s odličnim rasporedom soba, zasebnim ulazom putem zaključanog dizala i terasom s profesionalnom kuhinjom na otvorenom. Tri spavaće sobe, tri i pol kupaonice, veličanstveni dnevni boravak i blagovaonica s pogledom na grad samo su neke od značajki zbog kojih iz ovog stana ne bismo izlazili. Stan je u potpunosti opremljen, što uključuje i tehniku, odnosno aparate i gadgete, a najveći dragulj u stanu upravo su glomazni pravokutni prozori koji u interijer propuštaju obilje svjetla, a iz sigurnosti udobno opremljenih soba pružaju pogled na fantastične prizore grada koji ne spava.

Zgrada izgrađena osamdesetih godina 19. stoljeća sadrži sve što je potrebno za easy living: s jedne strane, tu je povijesna priča, romantika koju sa sobom donosi stara gradnja, dok je s druge strane opremljena svime što luksuz podrazumijeva. Njeni stanari tako mogu računati na dvadesetčetverosatnu zaštitu vratara, a na raspolaganju su im unutarnji bazen, fitness centar, privatni studiji za jogu i pilates, infracrvena sauna, soba za masažu, turski hamam, dječja igraonica i velika, besprijekorno uglancana krovna terasa. Tu su, dakako, i usluge sobara i portira - kao u hotelu - a zvijezdama je osigurana privatnost tako što se u stanove ulazi iz garaže, daleko od očiju javnosti.

image

Fotografije: Profimedia

U bivšem stanu Jennifer Lawrence pažnju najviše privlače debele, masivne grede koje osim praktične funkcije vrše i estetsku, stvarajući atmosferu onog pritajenog luksuza koji se ne odlikuje uvijek u sterilnim, presijavajućim ravnim plohama već se katkad može probiti i u obliku udobnih, mekih materijala i originalnih arhitektonskih rješenja. Boje koje dominiraju stanom i dalje su u duhu globalno raširene i popularne greige estetike, ali opasnost od zapadanja u monotoniju riješila se upravo intervencijom drvenih konstrukcija koje odlično komuniciraju s namještajem od ratana, ali i lisnatim biljkama i crnim plohama.