Hedonistički raj

Stigla je jesenska kolekcija vrhunskih gastro hitova chefice Ane Grgić

30. rujan 2020.
Gloria Glam

Restoran Zinfandel‘s hotela Esplanade već godinama predstavlja esenciju visoke gastronomije prema svjetskim standardima te će i ove jeseni zasigurno biti najfinije mjesto susreta za Zagrepčane i goste hotela. Nova privlačna rapsodija okusa nadahnuta jesenskim namirnicama stavlja naglasak na izvorni okus, lokalni uzgoj, kozmopolitski pristup i kreativnost.

Goste restorana Zinfandel's očekuje nova jesenska inačica à la carte jelovnika koji potpisuje Ana Grgić, talentirana Esplanadina chefica kuhinje.

image
Foto: Arhiva Hotela Esplanade
image
Foto: Arhiva Hotela Esplanade

Jesenska interpretacija donosi niz osebujnih i iznenađujućih spojeva koje svakako valja kušati, kao što su ukiseljene čičoke u juhi od dimljene čičoke uz usoljene kozice i ulje od kapara, rolice od kelja punjene confitom od domaće patke, poslužene uz kremu od crne leće i umak od klekovih bobica i kardamoma, zatim pjenasti gnudi s fluidnim gelom od cikle, pestom od lješnjaka te kremom od stilton sira ili file romba uz velouté od crnog češnjaka i pinjola. 

image
Foto: Arhiva Hotela Esplanade
image
Foto: Arhiva Hotela Esplanade

"Jelovnik je u potpunosti nadahnut aromatičnim jesenskim namirnicama poput kestena, kukuruza, kelja, poriluka, crnih tartufa, boba, pastrnjaka, naranči, mandarina, jabuka i krušaka. Posebno sam ponosna i na našu gurmansku kolekciju zimnice koju smo sami kiselili i salamurili – primjerice čičoke, cikla i masline koje imaju jedinstven okus. Novi jelovnik stavlja naglasak na svježe domaće namirnice koje nabavljamo od pomno biranih OPG-ova. Tako primjerice slasna patka, čiji baš svaki dio iskoristimo u jelu, dolazi iz OPG-a Orehovec iz Varaždina, dok je kozji sir iz nagrađivanog OPG-a Moravec", istaknula je chefica Ana Grgić. 

image
Foto: Arhiva Hotela Esplanade
image
Foto: Arhiva Hotela Esplanade
image
Foto: Arhiva Hotela Esplanade

Za one koji su skloni provjerenim hedonističkim kombinacijama, novi jesenski jelovnik donosi slastan Kagoshima Wagyu steak, ovaj put u spoju s karameliziranom ljutikom i gljivama shiitake, te neizostavnu guščju jetru koju savršeno dopunjuju marinirane kruške u portu i crvenom papru, a poslužuje se uz topli brioš i maslac s narančom. 

image
Foto: Arhiva Hotela Esplanade
image
Foto: Arhiva Hotela Esplanade

Kreativna desertna karta donosi citrusne okuse domaćih naranči i mandarina, slasnu rabarbaru i vrhunsku čokoladu, a svakako valja kušati jedinstveni sladoled od kukuruza šećerca s terinom od jabuke, kao i hrskave kekse od đumbira poslužene uz mliječni pekmez i ušećereni đumbir, koji na stol donose dašak orijenta. 

image
Foto: Arhiva Hotela Esplanade
image
Foto: Arhiva Hotela Esplanade

Novu jesensku kolekciju upotpunjuju i neizostavni Zinfandel'sovi klasici koje gosti posebno cijene: tatarski biftek, glasoviti Esplanadini štrukli zapečeni u kremastom vrhnju, fuži s tartufima ili brancin pečen u soli. Istinsko fine dining iskustvo upotpunjuje karta vrhunskih vina i šampanjaca iz Hrvatske i svijeta koja je osvježena novim etiketama te je izvrsna nadogradnja na Anine jesenske okuse. 

image
Foto: Arhiva Hotela Esplanade
image
Foto: Arhiva Hotela Esplanade
image
Foto: Arhiva Hotela Esplanade

U vinskoj karti posebno se ističe nedavno predstavljeno prvo limitirano izdanje Zinfandela 2019. s etiketom Esplanade i potpisom vinarije Krauthaker. Uz to, Anin kuharski tim svakodnevno peče vlastite krekere, focacciu i ukusan domaći kruh koji se poslužuje uz domaći ručno tučeni maslac sa začinskim biljem i vrhunsko ekološko maslinovo ulje Nai 3.3 s Dugog otoka, nagrađeno brojnim certifikatima kvalitete.

image
Foto: Arhiva Hotela Esplanade
image
Foto: Arhiva Hotela Esplanade
image
Foto: Arhiva Hotela Esplanade

"Kozmopolitsko ozračje i otmjen ugođaj u samom srcu Zagreba, u kombinaciji s Aninim kreativnim sljedovima, šarmantnom uslugom, najvišim stupnjem posvećenosti detaljima i strogim higijenskim mjerama koje kontinuirano provodimo, svrstavaju restoran Zinfandel's među nezaobilazna odredišta na gastronomskoj karti grada. Zinfandel's predstavlja esenciju visoke gastronomije prema svjetskim standardima te će i ove jeseni zasigurno biti najfinije mjesto susreta za Zagrepčane i goste hotela", ističe Stjepan Okun, šef restorana Zinfandel's.  

image
Foto: Arhiva Hotela Esplanade
image
Foto: Arhiva Hotela Esplanade