gg preporuka

Što za vikend? Call Super i Darwin stižu u Peti Kupe

26. listopad 2022.

Fotografija: George Nebieridze/Press

Gloria Glam

Već ovog petka dolazi Call Super, jedan od najvećih talenata elektroničke glazbe, a u subotu bass ritmove širi Darwin koja organizira vikend zabave u berlinskom Berghainu.

Nakon Stereotipa i gostovanja DJ legende Romana Flügela, Peti Kupe nastavlja s nikad bogatijim nizom sjajnih gostovanja u Petom Kupeu. Već ovog petka, 28. listopada u klub u Trnjanskoj 5 stiže Call Super, još jedno vruće ime iz svjetskih klubova i festivala.

Iz londonskog skvota gdje je živio sa svojom umjetničkom obitelji, Call Super je preselio u Berlin gdje se brzo etablira kao jedan od najvećih talenata u elektroničkoj glazbi. Njegov background utjecao je na pedantni pristup produkciji, umjetničku viziju i prezentaciju rada.

image

Call Super

Debitantski mu je album "Suzi Ecto" nakon izlaska 2014. godine opisivan kao jedan od uzbudljivijih zvučnih svjetova u žanru, dok je njegov drugi album "Arpo" iz 2017. DJ Mag proglasio albumom godine. Call Super oduševljava svojim inventivnim atmosferičnim techno zvukovima, pomalo apstraktnom produkcijom te vrlo raznolikim DJ setovima. Uz njega će u Petom Kupeu nastupiti Felver i Antonio Zuza.

Već dan kasnije, u subotu, 29. listopada starta Jelly, novi klupski program koji je nastao kao suradnja VOLTA kolektiva i Petog Kupea. Glavni fokus ovih večeri je predstavljanje vodećih i najzanimljivijih imena svjetske bass glazbene scene, a već za početak stiže sjajna gošća. Darwin je kanadska DJ-ica s adresom u Berlinu gdje od 2014. organizira i kurira REEF - seriju evenata koji spajaju bass heavy UK zvuk i breakbeat stilove.

image

Jelly Darwin

Nakon početaka u sada zamrlom Griessmuehle klubu, REEF pronalazi novi dom u Berghainu, gdje Darwin radi takeovere kompletnog kluba tri puta godišnje. Uz to, Darwin 2015. pokreće i etiketu SPE:C, čija izdanja jednom prilikom savršeno opisuje kao "dancefloor fokusirani techno bangeri prošarani prostranom težinom UK stilova". Zagrebačka podrška bit će joj Anto te Oberan i Kornet, rezidenti kolektiva VOLTA.

Ulaznice za događanja u Petom Kupeu dostupne su na entrio.hr.