Intervju: Veronika Rosandić

Tajne influencera: Što stoji iza jednog od najljepših IG gridova?

22. ožujak 2023.

Fotografije: Instagram

Sponzorirani sadržaj/Lea Ladišić

O tajnama uspješnog Instagram profila, trendovima, estetici i alatima koji su neizostavni za njezin rad, govori nam influencerica Veronika Rosandić.

Njezinim sadržajem svakodnevno se inspirira 79 tisuća pratitelja - zajednica je to koju je influencerica Veronika Rosandić izgradila kroz posljednjih pet godina - dosljednim i autentičnim sadržajem, kvalitetnom komunikacijom i prije svega, kvalitetom fotografija i video materijala, što joj je visoko na listi prioriteta prilikom kreiranja. 

U stvaranju sadržaja, Veronika iza sebe nema veliki tim ljudi, štoviše, govori nam kako većinu toga odrađuje sama uz pomoć pametnog telefona koji je njezin glavni pomoćnik. Viktorija nam je otkrila kako je profesionalnu kameru zamijenila Samsung S23 Ultra mobitelom čije napredne performanse ispunjavaju sve njezine potrebe, a dodatni plus je elegantan dizajn kao i ekološka komponenta koja je zastupljena kroz korištenje recikliranih materijala u proizvodnji. Razgovarali smo o njezinim trenutcima ispred i iza objektiva. 

Veronika, za početak kako si? Što se posljednjih dana najčešće nalazi ispred tvog objektiva?

- Pomalo umorno, ali sretno i ispunjeno. Zadnjih dana neumorno snimam videa za svoje platforme. Većinom su to kadrovi lica pa dosta koristim selfie kameru. Spremam se za odlazak na godišnji odmor, koji će zapravo biti radni (smijeh) ali želim imati sav sadržaj spreman pred put.

Influencingom se baviš posljednjih pet godina - koliko se scena promijenila i što je danas presudno za uspjeh na društvenim mrežama?

- Scena se mijenja, kao i sve oko nas, tranzicija je nezaustavljiv proces koji trebamo prigrliti i u skladu s njime se mijenjati. Za uspjeh uvijek vrijede ista pravila: disciplina, kreativa i strpljenje. Rekla bih da je trenutno potrebno mnogo manje ulaganja u tehnički dio izvedbe uz pametne mobitele koji su toliko napredovali da su zamijenili sve ostale uređaje za kreiranje sadržaja.

Kakav sadržaj tvoji pratitelji vole? Kakvom estetikom se vodiš?

- Minimalizam, funkcionalnost, estetika i čistoća. To su elementi koji opisuju moj vizualni prikaz. Pratitelji to vole i na mojim mrežama pronalaze inspiraciju za uređenje doma, make-up ili modni izričaj. Volim lijep kadar konzumirati tako da se takav sadržaj i trudim proizvesti.

Estetika je zapravo jedna od ključnih stvari u ovom poslu... Koliko je izazovno ostati autentičan uz promjenjivost trendova?

- Trendovi se mijenjaju, mijenjaju se i osobni stilovi i preferencije. Ipak, publika osjeti kad se nešto nametnuto i lažno. Stvaram sadržaj u skladu s inspiracijom koju dobivam, nekad je teže, a nekad se javlja ekspresno i u trenutku.

Otkuda crpiš inspiraciju za stvaranje novog sadržaja, što ti daje nadahnuće?

- Svakodnevica, digitalni mediji, okruženje... Nadahnuta sam slobodom koju imam pri kreiranju sadržaja, kada posjeduješ slobodu, uvijek dobivaš ideje i stvaraš vizije.

Koji su tvoji must have alati za rad? Bez čega ne možeš?

- Mobitel je primarno sredstvo. Čak i kod post-produkcije, montaže i obrade sadržaja veliku količinu toga odradim u mobilnom uređaju. Uz to uvijek pazim da video i audio snimke budu kvalitetne uz profesionalnu rasvjetu i ozvučenje.

Postoji li recept za slaganje ‘savršenog grida‘? Koji je tvoj trik?

- Kombiniranje, preslagivanje, igranje i pažnja posvećena detaljima. 

Nakon doba urednih, minimalističkih gridova, došlo je vrijeme spontanosti - čemu ti težiš i kakve fotografije voliš snimati?

- Ja sam old school i iako pratim trendove, držim se onog što mi odgovara. Ne treba u svaki trend uskočiti jer tako gubiš svoju crtu ličnosti koju si gradio online. Rekla bih da svaki trend treba prilagoditi svom digitalnom izričaju. Volim čiste linije, neutralne boje i vizualno zanimljiv estetski feed.

Mobitel je primarno sredstvo za rad, čak i kod post-produkcije, montaže i obrade sadržaja veliku količinu toga odradim s pametnim telefonom. Uz to uvijek pazim da video i audio snimke budu kvalitetne uz profesionalnu rasvjetu i ozvučenje.

Kako izgleda tvoj proces rada - i tko je sve uključen u njega?

- Radim sama sve. Snimam za YouTube kanal, vodim svoj Instagram te TikTok profil. Uključim vanjske suradnike po potrebi, no volim držati sve konce u svojim rukama. Radim od jutra do sutra (smijeh) - ako želiš uspjeh, ne gledaš na sat i radno vrijeme. Kad radiš za sebe, svaki dan je radni dan, pa tako i godišnji odmor.

Osim na kvalitetu sadržaja, koliko pažnje obraćaš na kvalitetu fotografije i/ili videa?

- To mi je izrazito bitno, do nedavno sam većinu sadržaja stvarala profesionalnom kamerom, a kako sam krenula koristiti Samsung S23 Ultra nemam potrebe za drugim kamerama. Čudesno je što sve može napraviti tako tanak i lagan uređaj. To je ta ljepota u razvitku tehnologije.

image

Samsung S23 Ultra Veroniki pruža neograničene mogućnosti prilikom kreiranja sadržaja

Što je ključno za dobru fotku, a što za video - na koje performanse uređaja obraćaš pažnju?

- Oko za kadar (kreativac) i mobilni uređaj (tehnički dio). Gledam detalje, kut, poziciju, svjetlost, kompoziciju... Pazim na sve elemente fotografije koji su meni bitni.

Postoji li kod tebe trenutak kreativne blokade i kako ih rješavaš?

- Naravno, pod ovakvim pritiskom i tempom, često pregorim. To rješavam dalekim putovanjima na koja odlazim sama. Ipak, ta putovanja se pretvore u poslovna jer si uvijek izmislim novog posla, odradim hrpe kampanja na tim lokacijama i iskoristim nove lokacije za fotografije. Volim raditi i uživam u tome, tako da svi elementi koji dolaze s ovim poslom za mene su izazov i uzbuđenje koji me motivira da još bolje i više stvaram.

Za snimanje fotografija i video sadržaja zavidne kvalitete ne tražimo dalje od Samsung Galaxy S23 Ultra pametnog telefona kojeg svakodnevno koristi i Veronika, a sada je idealna prilika jer uz kupovinu pametnog telefona ostvarujete pravo na besplatno probno razdoblje za YouTube Premium u trajanju od 4 mjeseca. Promocija traje u periodu od 1.2.2023. do 2.4.2024. - više informacija nalazi se na linku

*Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji: Gloria Glam x Samsung