Midnights

Taylor Swift je u samo par sati oborila sve rekorde

22. listopad 2022.

Fotografije: Profimedia

Novim albumom nastavila se predstavljati kao iznimno senzibilna kantautorica, redateljica i promućurna poslovna žena.

Album "Midnights" kantautorice Taylor Swift po mnogima je jedan od najiščekivanijih albuma ove godine. Prije objave, u njega nas je vodila pomno osmišljena marketinška kampanja koja se odvijala na društvenim mrežama i klasičnim mainstream medijima.

--- 

Proglašavaju ga njezinim najzrelijim (što nužno i jest) albumom do sada, ali i "najmračnijim i najkriptičnijim albumom dosad". Mediji poput New York Timesa, Washington Posta ili Guardiana odaju svojevrsnu počast.

Neki idu toliko daleko da tek objavljen album proglašavaju potencijalno najprodavanijim albumom godine. Ususret objave albuma svašta se šuškalo i pretpostavljalo, kružile su – u pravom smislu te sintagme – lažne vijesti. Od toga da će istovremeno izaći dva albuma do toga da će se na njima gostovati velika Cyndi Lauper odnosno Harry Styles.Taylor je na albumu objavila 13 pjesama čije je naslove ranije objavila na TikToku.

Album je kako sama umjetnica opisuje: "Priča o 13 besanih noći razasutih kroz moj čitav život". Broj 13 tu nije slučajan, kotira kao njen omiljeni broj koji za nju ima posebno značenje, a i provlačio se kroz sve njene albume. Kome se da tražiti smisao u tome – ima sve pretpostavke zadovoljene.

U doba pandemije objavila je "Folklore" i "Evermore" u indie-folk stilu, a zatim i "Fearless" (Taylor‘s Version) i "Red" (Taylor‘s Version) kao nova izdanja njezinih ranijih albuma, Naime, njezina bivša izdavačka kuća prodana je bez njezinog sudjelovanja u tome te ju je to nagnalo na takav pothvat.