TikTok Music

TikTok aplikacija za streaming glazbe? Može!

03. kolovoz 2022.

Fotografija: Canva 

Na novom će streaming servisu korisnici moći dijeliti i vlastite glazbene zapise, bit će omogućeno i kreiranje i preuzimanje playlista, a aplikacija će biti izravno povezana s TikTokom.

ByteDance, matična tvrtka TikToka, nedavno je objavila kako će uskoro na tržište lansirati aplikaciju za streaming glazbe. Muzika je neizostavan, ako ne i ključan dio TikTok videa, zato ovakva odluka ne iznenađuje. Putem takozvanog TikTok Musica moći će se kupovati, streamati, slušati, preuzimati i komentirati glazbu, slagati playliste te preuzimati tuđe liste i popise. Posebno je zanimljivo to što će korisnici moći uživo streamati i vlastite audio zapise: tvrtka je najavila kako će se aplikacijom moći "uživo prenositi audio i video interaktivni medijski programi u području zabave, mode, sporta i aktualnih događanja", čime se aplikacija ipak bitno razlikuje od drugih, sličnih njoj, koji su usluge reducirale na puki streaming.

image

Fotografija: Canva

Matična tvrtka TikToka ByteDance već ima sličnu aplikaciju naziva Resso, no ona je dostupna samo u Indoneziji, Brazilu i Indiji. U tim zemljama Resso je integriran s TikTokom i funkcionira tako što usmjerava korisnike na pjesme kad se njihov ulomak koristi na TikTok sadržaju. TikTok Music bit će uvelike unaprijeđen te ćemo moći downloadati i puštati glazbe s playlista koje su slagali drugi, na taj način šireći spektar glazbenog ukusa i upoznajući se s novitetima.