DIY čizme

TikTok je opet pokazao kako moćno može izgledati stari komad odjeće kad ga uzmete u svoje ruke!

18. kolovoz 2022.

Fotografije: Instagram/Canva

Sklone izrađivanju, prepravljanju i popravljanju predmeta i eksperimentiranju s vintage komadima, mlađe generacije na TikToku svako toliko impresioniraju nekim novim trendom za koji nemamo što reći nego - wow.

Vrlo snalažljivi, zeovci ili zoomeri nedavno su na TikToku proširili trend pretvaranja starih traperica u dodatak za čizme. Takvi su komadi opčinili javnost početkom ljeta, kad je manekenka Elsa Hosk objavila sliku u čizmama islandskog brenda Kalda, i inače poznatog po ekstravagantnom i autentičnom dizajnu. U pretprodaji ove cipele, nastale spajanjem visokih peta i nogavica traperica, koštaju 550 eura. Ali jednom kad su ih uočili TikTokeri, u trenu su se pretvorile u trend pogodan za DIY (do it yourself) izradu.

image

Bux Denim Jeans Boots
Fotografije: Kalda

Čizme koje više ne želite nositi ili traperice koje su vam gore preuske (ili su vam jednostavno dosadile) mogu udružiti snage i postati neočekivano dobar, trendi komad. Dapače, u vrijeme kad bismo svi trebali biti poprilično osviješteni oko činjenice koliko fast fashion štetno djeluje na okoliš, napraviti nešto od starih komada umjesto kupnje novih i više je nego poželjno. Ne može si svatko priuštiti čizme od 550 eura, ali svatko ima dvadesetak minuta u danu koje može utrošiti na kreaciju vlastitog komada. Najbolje od svega je što možete dobiti i dva predmeta od jednog, pretvorite li gornji dio traperica u stylish shorts.

@nellycom Denim boots look inspired by Elsa Hosk 🤍 #nellycom #stylinghacks ♬ originalljud - nelly.com

Stiže nam jesen, a s njome i slojevito odijevanje koje nam osigurava više mogućnosti za kreiranje zabavnih outfita. Jeans čizme su savršene za upravo ovu sezonu - prošećite ih gradskim ulicama uz suknju i top, nosite ih uz oversized košulju i vaše će DIY kreacije djelovati poput dizajnerskih.