‘Američki psiho‘

Tko će zamijeniti Christiana Balea u televizijskoj adaptaciji kultnog filma?

28. travanj 2021.
Fotografija: Rex Features
Ines Madunić
Ines Madunić

Potvrđeno je - snima se serija "Američki psiho", prema romanu iz 1991., prema kojem je već snimljen hit film.

Jedan od najboljih filmova u posljednjih tridesetak godina, "Američki psiho", vrlo brzo dobio je kultni status. Snimljen 2000. prema istoimenom romanu Breta Eastona Ellisa, te u režiji Maryja Harrona, do danas je jedan od onih koje se mora pogledati. U ulogama su se našli sjajni Christian Bale kao njujorški yuppie Patrick Bateman koji živi dvostruki život kao serijski ubojica, ali i  Chloë Sevigny, Willem Dafoe, Jared Leto, Reese Witherspoon, Justin Theroux, Josh Lucas i drugi. 

Iako se o seriji prema istom djelu priča već godinama, točnije od 2013., sad je konačno potvrđeno da se na njoj radi. Kevin Beggs, direktor produkcijske kuće Lionsgate, izjavio je u intervjuu za Deadline da se počelo raditi na projektu. 

Zasad se ne znaju detalji, ali čini se kako ova Lionsgateova serija neće imati veze s onom koju je jedno vrijeme razvijao FX. Prema njihovom planu, serija se trebala fokusirati na Batemana koji je u svojim 50-ima, ali još uvijek ne staje s ubijanjem te pronalazi mlađeg učenika kojeg podučava sadističkom ubijanju. Fanovima će najteže pasti izbor glavne uloge jer teško će itko nadmašiti Christiana Balea.