Izabrala Beyoncé

Upoznajte fotografkinju koja ima 21 godinu, a već je snimila naslovnicu Voguea

02. studeni 2020.
Fotografija: Instagram

Kennedi Carter ima samo 21 godinu, a njezine fotografije naći će se na naslovnici britanskog Voguea za prosinac. Kako je uspjela?

Irving Penn imao je 26 kad je snimio prvi cover za Vogue, a David Bailey 23. Kennedi Carter ima 21 i uspjela je napraviti isto. Tri naslovnice britanskog Voguea za prosinac 2020. s Beyonce njezino su djelo. Prilično impresivno, pogotovo za studenticu koja se fotografijom počela baviti gotovo slučajno - izabrala ju je kao izborni predmet jer je mislila da će biti lako dobiti peticu. Priznaje - nije bilo, ali je ustrajala. 

Njezine radove primijetila je Beyonce, koja je, u suradnji s glavnim urednikom britanskog Voguea, Edwardom Enninfulom, izabrala upravo nju da snima editorijal i naslovnice. 

"Počeli smo pričati o ovome na samom početku pandemije i ubrzo smo napravili idejni kostur. Društvena pravda, pandemija... Bilo je jasno da je ovo trenutak za nešto ekstra. Kao što znamo, bila je ovo iznimno teška godina za modu pa smo htjeli stvoriti veliko slavlje. Konačno, tko može podići i uzbuditi kao Queen B? Kontaktirali smo neke od naših omiljenih dizajnera, a svatko od njih napravio je poseban komad za ekstravaganzu na 20 stranica sa svrhom: podići industriju. Svi, od Alexandera McQueena do Oscara de la Rente, od Westwood do Burberryja, Fendija do Christophera Johna Rogersa prihvatili su izazov. Uvijek besprijekorna kad dođe do svojih suradnji, Beyonce - kao i ja - htjela je raditi s crnom fotografkinjom i složili smo se oko nadarene Kennedi Carter, velikom talentu koja dolazi s američkog Juga, baš kao i njezin subjekt", napisao je Enninful u uvodniku. 

Sama Kennedi bila je iznenađena što je već na početku karijere dobila priliku snimati za Vogue, i to još Beyonce, koju, kako kaže, sluša otkad je imala 3 godine. 

Editorijal su snimali dva dana u kolovozu, dio u studiju, a dio u Beyonceinoj kući u Hamptonsu. 

"Nisam bila nervozna, samo sam se opustila. Puno sam istraživala o tome kako Beyoncé radi, ali sam podcijenila njezinu volju da se podredi viziji i stvarno postane nečija muza. Njezina mogućnost da kontrolira svoj narativ uvijek je bila ono čemu sam se divila. Osim što je nevjerojatno profesionalna, bila je jako ugodna i draga. Plus, iz Teksasa je pa ima tu energiju", rekla je Kennedi, također južnjakinja koja živi u Durhamu u Sjevernoj Karolini. Njezin se rad uglavnom bazira na intimnim promišljanjima društvenih i životnih iskustava crnaca u Americi, pogotovo na Jugu. 

S njom je na editorijalu radio kreativni direktor Kwasi Fordjour, a Enninful je bio stilist preko Zooma. 

"Mislim da je predivno što Beyonce koristi svoj utjecaj kako bi mladim umjetnicima dala iskustvo, kako bi se njihov glas čuo i tako otvara vrata drugima", rekla je Kennedi, koja će uskoro diplomirati Afroameričke studije na Sveučilištu Sjeverne Karoline. Kaže kako se još uvijek ne planira seliti iz Durhama, pogotovo nakon ovoga. 

"Mislim da sam dokazala da je moj rad dovoljno dobar da ga mogu raditi na kojoj god lokaciji", rekla je. 

Na tri naslovnice Voguea Beyoncé se pojavljuje u različitim outfitima. Na jednoj je od glave do pete u svojoj liniji Ivy Park za Adidas, od tajica, dugog kaputa do bucket šešira. Na drugoj je u Mugler kombinezonu, a trećem u Alexander McQueen večernjoj jakni.