Kreće svojim putem

Tko je Francesca Scorsese - upoznajte kćer kultnog redatelja

12. listopad 2020.
Fotografija: Getty Images
Ines Madunić
Ines Madunić

Njezin je otac kultni redatelj Martin Scorsese, s kojim je odrasla na filmskim setovima s nekim od najvećih zvijezda današnjice. S njim je napravila i prve glumačke korake, ali sad traži svoj put.

Nova televizijska serija redatelja Luce Guadagnino njegov je prvi televizijski angažman. Talijanski redatelj proslavljenog filma "Call Me By Your Name" okupio je teen glumce koji su budućnost Hollywooda, a pratimo njihovo odrastanje u vojnoj bazi u Italiji. U seriji "We Are Who We Are" glume Jack Dylan Grazer, Jorda Kristine Seamón, Chloë Sevigny, Alice Braga i Francesca Scorsese. Prezime je poznato, no tko je Francesca? 

image
Francesca s polusestrom Domenicom Cameron Scorsese, Martinovom kćeri iz prvog braka

Ova 20-godišnjakinja studentica je filma na njujorškoj Tisch School of Arts i kćer je Martina Scorsesea, redatelja "Taksista", "Vuka s Wall Streeta", "Dobrih momaka" i "Pokojnih". U nekim od očevih filmova i sama je glumila, kao što su "Pokojni", "Avijator" te u seriji Terencea Wintera "Boardwalk Empire". Francesca je izjavila kako se nije planirala baviti glumom nego studira režiju, ali nije mogla odbiti ponudu Luce Guadagnina, iako je to išlo protiv savjeta njezina oca. 

"Uvijek mi je govorio: 'Nemoj raditi televiziju. Prebrzo je, ne možeš se uživjeti u ulogu.' Ja bih samo rekla: 'Ok', i naravno, moj prvi veći posao bila je baš televizija", rekla je Francesca. A dolazak na audiciju može zahvaliti - Instagramu. 

"Carmen Cuba, koja je bila zadužena za casting, nazvala je agenta mojih roditelja i rekla da me primijetila na Instagramu te da bi htjela da dođem na audiciju za jedan film. Bila sam jako zbunjena, ali sam otišla. Nisam dobila ulogu, ali su mi se tjedan dana poslije javili za seriju 'We Are Who We Are'. Bila sam jako sretna jer mi je redatelj rekao kako nije znao kako se prezivam prije nego što smo krenuli s produkcijom. Bila sam mu zahvalna jer sam se brinula da sam samo zbog toga dobila ulogu - nažalost, takve se stvari događaju često", rekla je. 

U medijima je završila prošle godine, baš zbog Instagrama. Naime, na društvenoj mreži je objavila kako je sve božićne poklone za svog oca umotala u Marvelov ukrasni papir. Bilo je to nakon što je Scorsese izjavio kako su filmovi o superjunacima bezvrijedni i pokupila simpatije javnosti. 

Petomjesečno snimanje odradili su u Italiji prošle godine. Prije početka svi su morali na lekcije talijanskog, ali su im rekli kako je važno da upoznaju i kulturu. 

"Rekli su nam da izlazimo, idemo na večere, u izlaske, da upoznajemo ljude i vidimo što sve možemo pronaći u Veneciji. To smo i napravili i bilo je jako zabavno. Dosad sam bila samo na tatinom setu pa nisam znala kakav je redateljski stil drugih, ali uživala sam raditi s Lucom. Isprva sam bila jako nervozna jer sam u prvoj sceni morala biti u bikiniju. Nisam baš samopouzdana, pogotovo što se tiče fizičkog izgleda. Taj prvi dan je bio prilično zastrašujuć", rekla je Francesca. 

Iako se nije planirala baviti glumom, kaže da je zahvalna za iskustvo jer misli da će zbog toga biti još bolja redateljica, a podršku oca već ima.