Filippo Scotti

Tko je ‘novi Timothée Chalamet‘, budući miljenik filmske industrije?

16. rujan 2021.
Fotografije: Luigi Fiano/Instagram

Mladi talijanski glumac osvojio je kritiku u Sorrentinovom filmu, a od njega očekujemo velike stvari.

Prije nego što je na venecijanskom Filmskom festivalu dobio prestižnu nagradu Marcello Mastroianni za najboljeg mladog glumca, bio je na listi 10 glumaca koje treba pratiti uglednog Varietyja. Ovaj 21-godišnjak zaradio je pohvale i nagrade zbog glavne uloge u filmu "Božja ruka" Paola Sorrentina, koji je premijeru imao upravo na festivalu u Veneciji, a možete ga gledati na Netflixu. 

Scotti je rođen u Gravedoni te prve četiri godine živio u Dongu, gradu na jezeru Como. Kasnije se s obitelji, roditeljima i starijom sestrom, preselio na jug Italije, u Pozzuoli kraj Napulja te se danas smatra Napuljcem. U kazalištu je počeo glumiti s 9 godina. Danas 21-godišnjak studira književnost i gradi uspješnu karijeru na filmu i televiziji. 

Dosad se pojavio u nekim kratkim filmovima, uspješnoj talijanskoj seriji "Luna Nera", ali najveći uspjeh, koji će mu sigurno donijeti i neke veće uloge u Hollywoodu, je "Božja ruka". Kritičari ga nazivaju "novim Timothéeom Chalametom". 

image
Fotografija: Filippo Monteforte/AFP

"Vidio sam u njemu sramežljivost koju sam i sam imao kad sam bio dječak", rekao je Sorrentino, koji je film snimio prema vlastitoj obiteljskoj priči pa Scotti, zapravo, glumi njega. 

image
Paolo Sorrentino i Filippo Scotti s nagradama u Veneciji
Fotografija: Filippo Monteforte/AFP

Kad je primao nagradu Marcello Mastroianni, mladi je glumac izjavio da je "počašćen i uzbuđen, gotovo kao onda kad me Sorrentino angažirao za film". 

O njegovom se privatnom životu malo zna, ali smo sigurni kako će uskoro postati iduća velika zvijezda - svakako pratimo!