gg interijeri

Trendovi koje vole talijanske trendseterice

15. lipanj 2021.
Fotografija: Instagram/P0ly Design

Fokus je nekako stalno na francuskim influencericama i njihovom cool stilu. No, ne smijemo zaboraviti ni Talijanke.

Besprijekoran stil i prirodna ljepota nešto je što uvijek primijetimo na Talijankama. Njihova estetika pomalo se razlikuje od razvikanih Parižanki, više je tu dekora, boja - kako u streetstyleu, tako i u njihovim interijerima. Zato smo se ideje za lagani makeover i sjajne dodatke našim domovima okrenuli upravo talijanskim influencericama. Koji su to trendovi koje vole Talijanke s besprijekornim stilom?

Oblik tijela

Ukrasi i dodaci za dom u obliku tijela, točnije ženskog tijela već su neko vrijeme jako popularni, a vole ih i Talijanke. Naravno, vidjet ćete brojne vaze Anisse Kermiche, sad s već kultnim statusom. Osim vaza i posuda za cvijeće, tu su i svijeće, tepisi i otirači s motivom ženskog tijela te umjetnine. Ovakvi detalji neće proći nezamijećeno, daju dozu elegancije, ali i autoironije te su svakako pokretači razgovora. 

Pločice

Ne mislimo na bilo kakve pločice bilo gdje u stanu, nego na namještaj prekriven malenim keramičkim pločicama. Ovaj trend pokrenuo je talijanski arhitektonski i dizajnerski studio Superstudio u 60-ima, a sad se vraća u velikom stilu. Najčešće su to klupe, taburei i stolići. 

Pravi je statement namještaj, a može funkcionirati kao minimalistički komad ili u kombinaciji s drugim, zaobljenim oblicima kao dodatak maksimalističkom, visoko dekoriranom interijeru.

Tapete

Sigurno ste ih primijetili - tapete s hrabrim, velikim printevima pravi su hit pa ih tako u svojim domovima imaju i Chiara Ferragni i Beatrice Valli. Volite li cottage core trend, ovo je dodatak za vas jer možete pustiti maštu na volju te izabrati neobične i ugodne tapete koje mogu potpuno transformirati prostoriju. Ako naginjete jednostavnijim rješenjima, uvijek ostaje statement zid. Na jedan zid ili samo dio zida u prostoriji aplicirajte tapete. Također ćete postići veliku promjenu ovim jednostavnim dodatkom.

Dekorirana ogledala

Minimalizam je u redu, ali malo dekora nikad nije naodmet. Ogledala s visok dekoriranim okvirima uvijek su sjajan dodatak ako volite taj stil. Možete se odlučiti za jedno, masivno ogledalo s još većim okvirom ili složiti nekoliko manjih, s različitim okvirima. Boje koje vole talijanske influencerice su klasične - brončana, zlatna, srebrna. Ovakva ogledala potražite na buvljacima za potpuni boho dojam, a možete ih posložiti u galeriju na zidu s drugim slikama ili fotografijama.

Zaobljeno 

Stil 60-ih i 70-ih ove je sezone ultrapopularan, pa nije čudo da Talijanke vole zaobljene linije namještaja. Fotelje i kauči ovog oblika pravi su hit, ali ne samo ti mekani komadi. Tu su još i stolice, stolići, taburei... U kombinaciji s gore navedenim namještajem prekrivenim pločicama - koji ima oštre, čiste rubove - to je pravi pogodak.