gg interijeri

Trendovi za uređenje doma koji nas inspiriraju u 2022.

21. ožujak 2022.

Fotografije: Promo

Sponzorirani sadržaj/ Lea Ladišić

Unesite svježinu u svoj interijer - promjenom detalja, dodatkom novih dekorativnih predmeta ili pak promjenom cijelog stila dnevnog boravka, kuhinje ili spavaće sobe. Izdvajamo trendove koji će dominirati ove godine u interijerima.

Trendovi za uređenje interijera sezonski se izmjenjuju pa prošlogodišnje nijanse, materijale i stilove uređenja zamijene novi, uzbudljivi trendovi. Nipošto to ne znači da bismo trebali iznova uređivati svoj prostor, no u slučaju da ga želite osvježiti ili pak useljavate ili renovirate novi dom, istaknuti trendovi u svijetu dizajna i interijera su okosnica i putokaz kojim si pomažemo prilikom odabira novog namještaja i zatim ga prilagođavamo vlastitim potrebama i ukusu. Nefunkcionalni namještaj i potpuno bijeli, pomalo sterilni interijeri, odnosno naglašeni minimalizam, nisu poželjni u novoj sezoni. Izdvajamo one trendove za koje u 2022. trebate znati.

Zemljani tonovi 

Osobito sve nijanse smeđe boje - čokoladna, nijansa kave, karamele, a zatim i smeđa u pastelnoj varijanti. Nepogrešiv odabir koji na namještaju ili na zidu neće dosaditi niti nakon nekoliko godina su zelene nijanse - one su te koje smiruju um i pozitivno djeluju na raspoloženje. Prigušena zelena koja asocira na šumska prostranstva daje na eleganciji, a ujedno nije pretenciozna. Obratite pažnju i na terakotu koja sjajno funkcionira u obliku detalja.

Kombinacija uzoraka i tekstura

Geometrijski i retro uzorci imaju svoj trenutak i najčešće se odnose na dekorativne predmete u domu. Uz njih je lako transformirati dom i dati mu svježu energiju bez previše ulaganja i renovacije. Primjerice, ukrasni jastuci, tepih, posteljina, zidni ukrasi - odradit će sjajan posao. Uzorke možete uvesti u dom i kroz izbor pločica za kuhinju ili tapeta s kojima se lako poigrati u spavaćoj sobi, dnevnom boravku ili hodniku. Poigrajte se s izborom tekstura - juta i ratan su popularni izbor za dašak prirodnog i rustikalnog štiha, a suprotnost koju možete odabrati su one čupave teksture koje unose toplinu i razigranost.

Zaobljeni namještaj

Sofisticiran izgledom, zaobljeni ili zakrivljeni namještaj koketira sa skulpturalnim izgledom i kao da spaja dizajn i umjetnost. Posebno su zanimljivi stolići za dnevni boravak, ali i dekorativni komadi, ukrasi za zid i zidni satovi... Oni unose dozu luksuza i dinamike u svaki prostor. Važno je da prate naše navike, ukus i stil života, poput kolekcija Prima namještaja koji se kroz različite stilove mogu prilagoditi svakom prostoru.

Fokus na svjetlu 

Osim što su funkcionalni komad namještaja, rasvjetna tijela često služe i kao posebna dekoracija i statement komad u prostoru. U novoj sezoni, lampama pridajemo još više pažnje i pažljivo biramo one suvremenog, avangardnog i futurističkog dizajna. Visilice, savršene za kuhinju ili spavaću sobu, zatim stajaće lampe koje bacaju novo svjetlo na dnevni boravak, ali i stolne lampe koje izgledaju poput dekorativnog komada - svaka od ovih opcija osvježava prostor i daje mu novo lice, a ne zahtijeva veliku investiciju. Uskladite izbor lampe s postojećim stilom ili unesite pozitivni "nemir" s komadom koji stilom odskače od trenutnog.

Prostor u kojem živimo nužno odražava ono što jesmo, pokazuje karakter, stil i ukus. Nadahnuće za stvaranje novog interijera pronalazimo i u Prima kolekcijama i rješenjima, a od sada je u svim Prima salonima dostupna nova usluga dizajna interijera. Prilagođava se individualnim potrebama i željama, neovisno o stilu i dizajnu te veličini budžeta i kvadraturi, a inspirirati se možete i novim katalogom Prima interijeri 2022. u kojem su predstavljene najnovije kolekcije.