gg dizajn

Tri impresivna interijera iza kojih stoji hrvatski dizajner

28. listopad 2021.
Fotografija: Sandro Užila/ Ana Knežević

Iskustvo i godine karijere nisu nužno preduvjet za uspješne dizajnerske projekte, dokazuje svojim radom talentirani Istrijan s talijanskom diplomom.

Po dozu impresivnih interijera nije potrebno posegnuti daleko. Jedna od vila u kojoj možemo zamisliti savršeni odmor nalazi se u okolici Poreča, spaja suvremeni minimalizam i klasične materijale koji u kombinaciju odišu luksuzom. Glavni materijali su mikrocement te drvo i kamen, a dio vile je i vinoteka obložena istarskim kamenom i staklenim vratima. Kuhinja je dio koji posebno oduševljava dizajnom, a veliku ulogu u ukupnom dojmu igra i pametno postavljena rasvjeta. 

Impresivno istarsko zdanje djelo je talentiranog 30-godišnjeg dizajnera iz Pule. Sandro Užila u svoj portfolio ubraja, osim spomenute vile, brojne projekte u Hrvatskoj i inozemstvu, a ujedno je i jedini certificirani profesionalac za dizajn i 3D vizualizacije u Hrvatskoj. 

image
Fotografija: Sandro Užila/ Ana Knežević
image
Spavaća soba vile u Poreču 
Fotografija: Sandro Užila/ Ana Knežević
image
Vila u Poreču 
Fotografija: Sandro Užila/ Ana Knežević

Jedan od zadnjih projekata na kojim je surađivao nalazi se na kanarskom otoku Fuerteventura, mjestu Corralejo, gdje se između vulkana i oceana nalazi kompleks od 16 modernih villa za prodaju. Zbog situacije s koronavirusom bio je primoran odraditi projekt na daljinu, a u projektu je sudjelovao kao savjetnik za vanjski estetski dio, kao light designer i kao glavni čovjek za 3D vizualizacije.

image
Vila na otoku Fuerteventura
Fotografija: Sandro Užila/ Ana Knežević

Ističe kako ne voli raditi uvijek iste stvari jer smatra kako dizajner treba osmišljavati uvijek nešto novo, jedinstveno i ljepše od prethodnog, a što je najvažnije: nešto što se uklapa u prostor ili u okolinu u kojoj se nalazi. Umjerene boje često "razbija" s onima jačima, što rezultira zanimljivim dizajnerskim rješenjima, iznova novima i drugačijima. 

image
Food bar NOSH
Fotografija: Koridor27

Od interijera koji bismo voljeti posjetiti, moramo spomenuti i riječki cosmopolitan food bar Nosh, u kojem od materijala dominiraju na prvu nespojivi mikrobeton, bakar i drvo. Inspiracija za dizajn dolazi od stare tvornice cigareta u Rijeci i starih paketa cigareta koje su se prodavale u starom gradu, dok je Rijeka još bila pod Italijom, a kao druga inspiracija poslužio je Starbucks u Milanu. Drvene stolice od kojih su neke obojene u crno, a neke imaju kožna sjedala, drveni stolovi s metalnom konstrukcijom i bakreni detalji rađeni po mjeri daju prostoru poseban šarm.

image
Igra s prirodnim elementima
Fotografija: Koridor27