Loša vibra?

U ovoj su vili živjeli Jennifer i Brad, danas su jedva našli kupca za nju

23. kolovoz 2020.
FOTOGRAFIJE: Profimedia

Uselili su se u nju nakon vjenčanja, renovirali ju, a nakon razvoda 2006. prodali. Sad je opet bila na tržištu, i to jako dugo. Tek kad su cijene pale zbog koronavirusa, uspjeli su je prodati.

Jennifer Aniston i Brad Pitt kupili su ovu vilu na Beverly Hillsu 2001. godine za 13,5 milijuna dolara. Radi se o kući koja je izgrađena tijekom 30-ih godina prošlog stoljeća i koja se prostire na 1040 kvadratnih metara, a originalno ju je dizajnirao slavni arhitekt Wallace Neff. 

image
Prostrano imanje uređeno je u kalifornijskom stilu

Na dva kata nalazi se pet spavaćih soba i čak 13 (!) kupaonica, soba za bar, dnevni boravak s originalnim kaminom od bijelog mramora, a Jennifer i Brad sebi su napravili i kućno kino s velikim digitalnim projektorom.

image
Kamin od bijelog mramora dominira u dnevnom boravku

Na prostranu kuhinju s crnim elementima i crno-bijelim pločicama nastavlja se blagovaonica. Osim bara, to su ujedno i jedine sobe u kojima ne dominira bijela boja u uređenju.

image
Monokromatska kuhinja
image
Tamni podovi u blagovaonici

Svaka je prostorija dobro osvijetljena s francuskim prozorima koji se prostiru preko cijelih zidova. Osim bijele, dominiraju neutralne boje, tek ponegdje s nekom jarkom bojom u detaljima. Izuzetak su kuhinja i blagovaonica, koje su u tamnim nijansama. 

image
Soba za bar u prirodnim, toplim nijansama

Na imanju, koje ukupno ima 4857 kvadratnih metara nalazi se i gostinjska kuća na dva kata, vanjski bazen te teniski teren. 

image
Pogled na bazen iz gostinjske kuće
image
Sve su prostorije dobro osvijetljene

Cijelo je imanje uređeno u tzv. kalifornijskom stilu, koji je arhitekt Neff i bio začetnik, a koji se u velikom dijelu oslanja na mediteranski i španjolski stil uređenja. 

image
Kuća je izgrađena 30-ih godina

Nakon razvoda 2006. godine, Jennifer i Brad imanje su prodali nepoznatom kupcu, koji ju je pokušavao prodati gotovo godinu dana, Prva cijena bila je 55,6 milijuna, a na kraju je pristao na 32,5 milijuna dolara. 

image
Uz vanjski bazen