Bite Art

Ukusni paprenjaci ili umjetničko djelo? Oboje!

07. lipanj 2022.

Fotografije: The Hub of Fine Arts

Gloria Glam

Djela Modiglianija i najvećih majstora svjetske umjetnosti 20. stoljeća nalaze se na Bite Art paprenjacima, proizvedenima u Hrvatskoj.

Inovativna zagrebačka manufaktura BITE ART već šest godina na svojim paprenjacima reproducira slike najvećih imena domaće likovne scene poput Vlahe Bukovca, Ivana Večenaja, Ivana Rabuzina, Marka Tadića, Hrvoja Majera, Ane Kolege i OKO. A sada su zahvaljujući suradnji Bite Arta i zaklade M.T. Abraham Foundation na ručno rađenim delicijama reproducirana su i djela velemajstora svjetske umjetnosti 20. stoljeća - Amedea Modiglianija, Alexandera Rodchenka, Vittiria Corone, Tamare Lempicke, Jeana Metzingera, Julia Romera de Torresa i drugih velikana. Zanimljivi i jestivi su suveniri Made in Croatia dio ženske poduzetničke priče!

Impresivna kolekcija Zaklade M.T. Abraham u Mostar dovodi tako najveća imena likovne umjetnosti, ali i reprodukcije njihovih radova na paprenjacima Bite Arta. 

image

Fotografije: The Hub of Fine Arts

image

Fotografije: The Hub of Fine Arts

"To je veliko priznanje i velika čast za naš brend. Uvjerena sam da je to naš prvi i najvažniji korak u istupu na međunarodno tržište", kaže osnivačica brenda Ana Šerić. Koncept se temelji na apliciranju jestivih reprodukcija poznatih umjetničkih djela na autohtone hrvatske poslastice – paprenjake. "Tako naši suveniri, doslovce i metaforički, pozivaju svakoga da zagrize u svoj komadić umjetnost", govori Ana Šerić. Kutija u kojoj su paprenjaci kupljeni nakon konzumacije se pretvara u okvir upravo tih slika i postaje atraktivni ukras za svaki interijer.

image

Fotografija: Mak Kuhinja

Riječ je o kompletno ženskoj poduzetničkoj priči, jer brending i dizajn ambalaže BITE ART potpisuje Izvorka Jurić iz Design Bureaua Izvorka Jurić, autorski koncept Ana Šerić, a paprenjaci se ručno mijese i peku u zagrebačkoj slastičarnici M&M čija je vlasnica Martina Dumančić.

image

Fotografije: The Hub of Fine Arts