TV noviteti

Umjesto siječanjskog bluesa, biramo siječanjski binge

05. siječanj 2023.

Fotografije: Profimedia

Serije, dokumentarci, filmovi - streaming platforme vade svoje adute za prvi mjesec ove godine. Izdvajamo sedam naslova koje ćemo pratiti.

Kaleidoscope

Netflix je pripremio još jednu seriju koja je predodređena na uspjeh - radnja je nelinearna, što gledateljima pruža sasvim novo iskustvo gledanja. Epizode možete gledati bilo kojim redoslijedom, a svaki odabrani rezultira drugačijom radnjom i perspektivom. Serija je inspirirana stvarnom pričom u kojoj je 70 milijardi dolara u obveznicama nestalo u centru Manhattana tijekom uragana Sandy. Svaka sezona otkriva mali dio misterija, spletki i pokušaja ekipe iskusnih lopova koji pokušavaju provaliti u neprobojan trezor. Od 1. siječnja nalazi se na Netflixu. 

Madoff: The Monster of Wall Street

Ova četverodijelna dokumentarna serija otkriva sve tajne i detalje koji se nalaze iza slavne Ponzijeve sheme Bernieja Madoffa, vrijedne 64 milijarde dolara. Kroz izjave zaposlenika, zviždača, žrtava i istražitelja, pobliže se otkriva mehanika Madoffova lažnog investicijskog poslovanja, a tu su i nikada viđene snimke Madoffovih iskaza. Intrigantna dokumentarna serija dolazi na Netflix 4. siječnja. 

Ginny & Georgia 2. sezona 

Prva sezona emitirana je na Netflixu 2021. godine i vrlo brzo je osvojila srca gledatelja. Priča prati zamršene odnose majke i kćeri tinejdžerice, a nakon prve sezone koja je završila s neodgovorenim pitanjima, drugu očekujemo već 5. siječnja kada ćemo još dublje zaviriti u prošlost Georgije. Seriju su inače često uspoređivali kao suvremenu i s više seksi karaktera verziju globalno popularnih "Gilmoreica". 

The Pale Blue Eye

Christian Bale u glavnoj ulozi te Gillian Anderson, Lucy Boynton, Charlotte Gainsbourg i Robert Duvalla u sporednima čine impresivnu glumačku ekipu trilera s elementima misterije koji na Netflix dolazi 6. siječnja. Temeljen je na istoimenom romanu Louisa Bayarda, a radnja je smještena u 1830. godinu. Detektiv Augustus Landor istražuje niz jezivih ubojstava na Vojnoj akademiji u New Yorku. Pomoć prilikom rješavanja slučaja pronalazi kod mladog kadeta, Edgara Allana Poea kojeg je utjelovio Harry Melling.

The Last of Us

HBO godinu započinje s naslovom koji je već izazvao puno pažnje. The Last of Us je SF postapokaliptična serija koja se temelji na videoigri koju je Naughty Dog razvio ekskluzivno za PlayStation. U glavnoj ulozi nalazi se Pedro Pascal kao Joel, a scenaristi i izvršni producenti serije su Craig Mazin i Neil Druckmann. Radnja se odvija dvadeset godina nakon uništenja moderne civilizacije, a pratimo Joela, jednog od preživjelih, na misiji spašavanja Ellie, 14-godišnje djevojčice koja se nalazi u karanteni. Na HBO i HBO MAX prva sezona od devet epizoda dolazi 16. siječnja. 

Shrinking 

Ako ste voljeli Succession, i nestrpljivo odbrojavate do četvrte sezone (koja također stiže u 2023.), u međuvremenu upalite Shrinking, seriju koja na Apple TV stiže 27. siječnja. Humoristična serija od deset epizoda dolazi od tvoraca Bretta Goldsteina, Billa Lawrencea (sukreator serije Ted Lasso) i Jasona Segela, koji se našao u ulozi Jimmyja Johnsa, a dio glumačke ekipe je i Harrison Ford. Segel se nalazi u ulozi terapeuta koji je u fazi tugovanja i koji počinje svoje pacijente savjetovati na način da im govori ono što zaista misli, što će donijeti životne preokrete za sve, uključujući i njega samog. 

Pamela, a Love Story

Posljednjeg dana siječnja Netflix lansira intiman portret o jednoj od najpoznatijih glumica i seks ikoni, Pameli Anderson. Pratimo njezinu životu priču od samih početaka, djevojke iz susjedstva do globalne slave.

image

Fotografija: Profimedia