Nico Hiraga

Upoznajte skejtera i glumca u kojega je zaljubljen cijeli internet

03. svibanj 2021.
Fotografije: Profimedia; Rex Features
Ines Madunić
Ines Madunić

Internet‘s next boyfriend je ovdje - skejter, model i glumac Nico Hiraga osvojio nas je u filmu ‘Moxie‘.

I ne samo nas - tinejdžerice su oduševljene Nicom, kao i likom kojeg je tumačio u filmu Amy Poehler. U "Moxie" glumi Setha, emotivnog srednjoškolca koji podržava feminističke napore svoje prijateljice, a onda i djevojke te pokazuje više emocionalne zrelosti nego itko od nas u tim godinama. U stvarnosti, Nico kaže da za film nije morao istraživati feminističke riot grrl fanzine jer je s njima već bio upoznat, kao i s pokretom, što nam je već važan znak da se radi o inteligentnom mladiću zainteresiranom za svijet oko sebe. 

Nico Hiraga rođen je 1997. u San Franciscu, gdje i danas živi, a otac mu je porijeklom Japanac. Na svoje japansko porijeklo je jako ponosan i uvijek ga ističe i u poslu. Već s devet godina počeo je skejtati, a s 14 dobio prvi sponzorski ugovor. Glumom se nije pretjerano bavio jer je htio postati profesionalni skejter, no snovi su mu se srušili kad je ozlijedio ligament. Ipak, to ga je natjeralo da promijeni fokus pa je pronašao menadžera i dobio svoju prvu ulogu u filmu "Skate Kitchen". Dosad je glumio u "Mid90s", filmu Jonaha Hilla, "North Hollywoodu" Mikeya Alfreda, a prije "Moxie" najzapaženija uloga bila mu je u filmu "Booksmart" u režiji Olivije Wilde. 

Osim toga, i dalje se bavi skejtanjem, iako više rekreativno, a također je imao neke uspješne suradnje, poput dizajniranja tenisica s brendom Lakai. Inspiriran Japanom, motiv je bio trešnjin cvijet. Snimio je i kampanje za Guess, Helmuta Langa, WKNDRS... 

S 23 godine ima zasad jednu tetovažu, japansku izreku: "Nanakorobi yaoki", što bi u slobodnom prijevodu značilo: "Padni sedam puta, digni se osmi."

Uskoro ćemo ga gledati u tinejdžerskoj drami "Hello, Goodbye, and Everything In Between" Michaela Lewena te seriji "The Power".