Jesensko osvježenje

Uz samo nekoliko komada do makeovera doma

06. rujan 2021.
Fotografije: Promo
Sponzorirani sadržaj

Lagani makeover kojim ćete uz minimalan trud uvesti maksimalnu promjenu u vaš prostor? Evo nekoliko ideja.

Nakon ljeta često imamo osjećaj kao da se sve mijenja - iako možda više ne idemo u školu, ne počinje ni akademska godina, ali taj rujan uvijek donese osjećaj novih početaka. Veliko jesensko pospremanje odnosi se na mnoge sfere života, a moguće je da si poželite promijeniti i nešto u svom životnom prostoru. Za to vam ne treba veliki budžet ni drastična promjena. Tek nekoliko detalja ili manjih komada namještaja može napraviti veliku promjenu. Evo naših prijedloga za makeover doma u rujnu. 

Dnevna soba

image
Jednostavna i funkcionalna polica

Nemate više mjesta za silne knjige ili ste shvatili da cvijeće s balkona više neće stati u stan kad zahladi? Možda imate prazan komad u sobi koji nekako treba ispuniti? Polica može riješiti stvar. Odličan je to komad jer je istovremeno vrlo funkcionalan, a može biti pravi ukras. Posebno one koje ne zauzimaju mnogo mjesta, nego ga još i stvaraju. Izaberite one klasične, koje se mogu uklopiti u svaki interijer te koje možete po potrebi i premjestiti ako vam dosadi baš na tom mjestu.

Ako nemate mjesta za policu, a želite unijeti malo boja i živosti u sobu, tepih je odličan izbor. Nismo ni svjesni koliko tepih utječe na doživljaj prostorije - može je potpuno transformirati. Ako imate neutralan namještaj, dobro će vam se uklopiti šareni tepih koji će dati toplinu prostoru te ga pomalo razigrati. 

Spavaća soba

Osvjetljenje je vrlo važna stavka kojoj često ne posvetimo dovoljno vremena. Posebno u spavaćoj sobi, u kojoj svjetlo ne treba biti presnažno - ili barem treba postojati opcija da upalimo neko nježno osvjetljenje prije odlaska na spavanje. Samostojeća lampa odličan je izbor jer je možete premještati po potrebi, tako stvarajući atmosferu koju želite. 

image
Samostojeća svjetiljka za stvaranje atmosfere

Blagovaonica

Za potpuno nov doživljaj blagovaonice, vrijeme je za nove stolice. Udobne, mekane i lijepe, možda čak i pomalo raskošne - zašto ne? Uskladite ih sa stolom i ostalim namještajem u blagovaonici te uživajte u novom izgledu prostorije. 

Kuhinja

U kuhinji ne možemo raditi neke velike promjene s budžetom, ali zato možete razigrati doživljaj kuhanja i hrane, i to novim setom posuđa. Odlučite se za neku neočekivanu boju i odmaknite se od klasičnih, bijelih setova. Ne zaboravite - tanjurima je mjesto na stolu, ne u ormariću. 

image
Novi set posuđa u neočekivanoj boji bit će velika promjena

Hodnik

Hodnici su većinom manji prostori koje često pomalo zaboravimo kad uređujemo dom. Za korisnu i potrebnu promjenu, jednostavna, multifunkcionalna vješalica dobar je izbor. Možete je i dodati postojećem uređenju ako imate mjesta. Riješit ćete tako problem jakni i cipela s kojima više ne znate gdje biste - a sad ćemo ih i češće nositi s dolaskom hladnijeg vremena. 

Sve proizvode, ali i mnogo više njih, pronađite po sjajnim cijenama na Vivreovoj Legendarnoj rasprodaji koja počinje 6. rujna. U dva tjedna očekuju nas popusti na desetke tisuća proizvoda do čak 60 posto - čak i na one koji su bili sniženi u posljednjih 30 dana. Legendarna rasprodaja na vivre.hr traje do 19. rujna, na sve kupljene artikle imate i besplatan povrat u roku od 30 dana.