GG INSPIRACIJA

Vaš moodboard za interijere je ovdje: profili koje vrijedi pratiti

21. travanj 2020.
Fotografije: Unsplash
Ines Madunić
Ines Madunić

Ponekad samo želimo gledati lijepe fotke interijera i maštati da će i u našem domu jednom biti moguće na tako skladan način uklopiti sve te predivne elemente. Za takve dane donosimo najbolje Instagram profile koji će vam popraviti raspoloženje.

Sada vjerojatno više nego ikada obraćamo pozornost na svoje domove - na namještaj koji imamo, dekoracije, izgled zidova, razmještaj, tepihe i zavjese... I maštamo o tome da promijenimo sve, od početka do kraja! Neke manje radove vjerojatno i možete napraviti, ali većina je trgovina zatvorena. Uostalom, nismo na godišnjem i ulazak u renovaciju stana nije laka odluka.

Ali zato možemo maštati i smišljati što ćemo sve napraviti kad budemo mogli. Donosimo zato nekoliko sjajnih profila za inspiraciju u uređenju doma koji će vam pomoći u pravljenju moodboarda za vaš novi, savršeni interijer. 

Gloria Gonzalez 

Gloria je povjesničarka umjetnosti koja obožava interijere te o njima piše blog. Obožavateljica je maksimalističkog stila - na njezinom profilu pronaći ćete nevjerojatno skladan miks uzoraka koji ćete poželjeti kopirati. 

Nicolo Castellini Baldissera

Dizajner Nicolo Castellini Baldissera na svom profilu dijeli ne samo inspiraciju, nego i svoje komade. Njih možete vidjeti na profilu Casa Tosca, a svi su komadi izrađeni u Italiji i Maroku. Upravo tu su i najčešće inspiracije - uživajte u ovim mediteranskim ljepotama. 

Architectural Digest

Magazin koji je "međunarodni autoritet u arhitekturi" nezaobilazna je stanica. Ovdje ćete pronaći najbolje od najboljeg, odobreno od stručnjaka. Od minimalističkog skandinavskog dnevnog boravka do country blagovaonice, pronađite inspiraciju koja najviše odgovara vašoj mašti. 

Decorating is Fun

Radi se o moodboardu Gianluce Longa, urednika britanskog Voguea i talijanskog Cabana magazina. Od sjajnih vintage komada iz talijanskih vila do seoskih kuća u Engleskoj, predivnih vrtova pa do tapeta i zastora, profil dokazuje da dekoriranje zaista jest zabavno.

TAT London

Stilistica interijera Charlie Porter vodi ovaj shop vintage i antiknih komada namještaja. Na ovom profilu pokazuje upravo domove i prostorije u kojima su savršeno kombinirani vintage i novi, moderni komadi. 

Susan Deliss

Londonska dizajnerica bavi se tekstilom, a na njezinom profilu vidjet ćete kombinacije za koje niste imali pojma da bi mogle izvrsno fukcionirati - možda čak i u vašem domu. Idu li cvjetne tapete s prugastim zastorima? Susan će vas uvjeriti da idu. 

Justina Blakeney Home

Justina Blakeney osnivačica je brenda i pojma Jungalowe, koji u svojoj filozofiji uređenja interijera uklapa i žive organizme - biljke. Inspirirana najčešće tropskim motivima, u njih uklapa zelenilo te bira uglavnom prirodne materijale. Njezin profil sjajan je za sve ljubitelje boho stila.