Vaso Gota

Vaze koje mijenjaju atmosferu, prostor i odnos prema cvijeću

21. lipanj 2022.

Fotografije: Maurício Coelho

One su dekorativne, minimalističke, uredne, neprimjetne, ekscentrične i višenamjenske - a izgledaju kao da su izašle iz znanstvenog laboratorija.

Vaza ima jednu primarnu svrhu: držati nešto - to može biti jedna stabljika cvijeta ili stabljika biljke ili nešto drugo što želite izložiti. U većini kućanstava možete vidjeti barem jednu vazu, u restoranima služe i kao otmjeniji ukrasi.

image

Kolekcija vaza Vaso Gota dizajnera Maurícija Coelha

Jedan od njezinih "zadataka" je nadopuniti estetiku i "osobnost" sobe. Može doći u različitim oblicima, veličinama i teksturama. Ipak, može imati samo nekoliko funkcija dok osigurava različita iskustva lijepog, pogotovo ako stavite cvijeće u nju, jer prizor može pomoći u smanjenju stresa, poboljšati raspoloženje, i naprosto – učiniti prostor sretnijim mjestom za bivanje.

Tko ne bi želio koristiti vazu kao ukras kod kuće kada ovaj mali predmet može učiniti čuda za raspoloženje? Pogotovo ove pred nama. Kreirao ih je dizajner Maurício Coelho. Vaso Gota su naime, inteligentno dizajnirane vaze, funkcionalne i decentne. Izrađene su od čelika i stakla - tako da nude uravnoteženu, ali i kontrastnu energiju svima koji se i inače mogu prilagoditi raznim novim vrstama atmosfera, ambijenta, kultura i ljudi.

Vaso Gota vaza je prava minimalistička kreacija koja će izgledati blistavo na svakoj površini ili kutu sobe. Dostupne vaze dolaze u bezvremenskom dizajnu, ali ipak ne mogu stajati samostalno. Podsjećaju nas na one staklene čaše koje se koriste u znanstvenim eksperimentima, ali ovaj put s vlastitim stalkom, pa izgleda kao da ćete započeti novo znanstveno otkriće ili barem – novo umjetničko razdoblje. Metalno postolje dostupno je u bijeloj i crnoj boji, tanko je, istovremeno snažno i lagano.