20 godina

Veliki reunion Harryja Pottera

17. studeni 2021.

Fotografija: Profimedia

Blagdansko vrijeme idealno je za serijal Harry Potter, kako knjiga, tako i filmova. Sad nam dolazi i reunion cijele postave filmova, koji slave 20 godina.

Milenijalci su generacija s raznim opsesijama iz djetinjstva, a jedna od omiljenih je Harry Potter. Svi koji su odrasli uz knjige i filmove vjerojatno će se šokirati kad shvate da se upravo obilježava 20 godina od izlaska prvog filma franšize, "Harry Potter i Kamen mudraca". Povodom toga, ekipa će se okupiti na posebnom eventu koji će se emitirati 1. siječnja 2022. na HBO Maxu. "Harry Potter 20. godišnjica: Povratak u Hogwarts" okupit će tako glavne glumce - Daniela Radcliffea, Ruperta Grinta i Emmu Watson, kao i sve druge sporedne, poput Toma Feltona, Helene Bonham Carter, Robbieja Coltranea, Ralpha Fiennesa, Jasona Isaacsa, Garyja Oldmana, Imeldu Staunton, kao i redatelja Chrisa Columbusa. 

Prema najavama, bit će riječ o reunionu sličnom onom "Prijatelja" koji smo gledali ranije ove godine; "ispričat ćemo čarobnu priču o stvaranju filmova kroz dubinske intervjue i razgovore svih koji su sudjelovali", stoji u priopćenju. 

Mnogi su primijetili kako se nigdje ne spominje J.K. Rowling, britanska književnica koja je osmislila i napisala svih osam knjiga prema kojima su se filmovi snimili. Razlog nije poznat, no zna se kako je zbog svojih stavova o transrodnim osobama bila pod kritikom mnogih, uključujući i neke od glavnih glumaca. U emisiji će se prikazati arhivske snimke i intervjui s Rowling, neslužbeno se doznaje. 

Glavni su glumci na svojim društvenim mrežama obilježili 20. godišnjicu filma koji im je promijenio život te najavili reunion. 

"Harry Potter bio je moj dom, moja obitelj, moj svijet i Hermione je još uvijek moj omiljeni fikcionalni lik svih vremena. Mislim da je jedan novinar rekao kako je iritantno koliko sam puta tijekom intervjua rekla da sam sretna... Ali jako sam dobro znala da jesam, kao što znam i sada. Ponosna sam, ne samo na sve što smo kao glumci napravili, nego i na djecu koja su odrasla. Danas kad gledam svoje kolege ponosna sam na sve njih kao ljude. Ponosna sam što smo bili dobri jedni prema drugima i što smo se podržavali i održali nešto značajno. Hvala svim fanovima koji su nastavili pružati potporu nakon što se posljednje poglavlje završilo. Magija svijeta ne bi postojala bez vas. Hvala što ste se borili da to postane tako uključiv svijet pun ljubavi. Još uvijek mi cijelo vrijeme nedostaje cijela ekipa koja je radila na filmovima. Hvala svima na vašem radu, znam da se vaši napori često ne vide. Sretna 20. obljetnica, Potterheads! Nadamo se da ćete uživati u 'Povratku u Hogwarts'", napisala je Emma Watson. 

Filmska franšiza Harryja Pottera globalno je zaradila 7,8 milijardi dolara, a u emisiji ćemo vidjeti glumce i druge članove ekipe na mjestima gdje su se snimale ključne scene, prvenstveno u Hogwartsu, čarobnjačkoj školi.