gg binge

Vikend provodimo uz filmove s Jennifer Lopez u glavnoj ulozi

17. lipanj 2022.

Fotografije: Profimedia

Dok se na Netflixu "Halftime" penje ljestvicom gledanosti, mi bingeamo filmove i serije s J.Lo i pratimo njenu glumačku evoluciju. Ovaj vikend idealna je prilika za čitav niz genijalnih romantičnih komedija.

U filmu "Halftime" gledatelji imaju priliku dobiti uvid u uspone i padove, prekretnice i obrate u karijeri Jennifer Lopez, jedne od najutjecajnijih i najfascinantnijih pop diva ovog stoljeća. Dok gledamo kako se razvijala, što ju je inspiriralo i koje je prepreke morala nadići, prisjećamo se i njenih glumačkih početaka, koji sežu još u davne devedesete, kada kreće njena evolucija do statusa kraljice žanra romcoma. Glumica, plesačica i pjevačica s razlogom se često naziva radoholičarkom: iza nje je preko 40 filmskih nastupa, neke je od filmova u kojima je glumila i producirala, a uz to i dalje strmoglavo gradi svoju pjevačku karijeru. J.Lo zaista nema konkurenciju, i zato je ovog tjedna, uz beskonačnu zalihu kokica, s guštom bingeamo.

Vjenčanje iz vedra neba

Mary Fiore je organizatorica vjenčanja koja svoj posao radi dobro, i s guštom. Profesionalna je, ozbiljna, korektna i, najvažnije, velika radnica koja ne dopušte uzaludne propuste i greške. Ipak, u jednom trenutku, nesvjesno, napravi najveću grešku od svih: zaljubi se u mladoženju. Još ako vam kažemo da mladoženju glumi mladi Matthew McConaughey, kako odolijeti ovom desertu od filma.

Anđeoske oči

Ovo nije tipičan romantičan film s J.Lo u glavnoj ulozi: ovo je niz twistova i zapleta koji uključuju jednog sasvim neobičnog stranca i neočekivanu situaciju u kojoj se zatiče policajka Sharon Pogue kada joj on spasi život. Dvojac se zaljubi, a navidjelo počne izlaziti istina o njihovoj zajedničkoj prošlosti.

Dogodilo se na Manhattanu

"Maid in Manhattan" ostvarenje je sna svih onih koji filmovima vole ispunjavati svoje maštarije i fantazije. Gledat ćete Marisu Venturu, samohranu majku koja u luksuznom hotelu radi kao čistačica. Zbog jedne pogreške odnosno zabune, Marisa se zatekne u spletci sa Christopherom Marshallom, cijenjenim političarem, koji se smrtno zaljubi u nju nakon što provedu romantičnu večer zajedno. No prije ili kasnije, morat će otkriti njen pravi identitet...

Jeste li za ples?

John Clark voli svoju obitelj, ali zbog stagnacije i kolotečine u koju je zapao osjeća se nezadovoljno. No u njegovom životu postoji blaga iskra: svake večeri vraća se kući istim vlakom kao Paulina (J.Lo), prelijepa i misteriozna instruktorica plesa zbog koje, kako bi je bolje upoznao, i sam upiše poduku. Plesna dvorana uskoro postaje sjecište brojnih svjetova, među kojima i John pokušava naći svoje mjesto.

Shades of Blue

J.Lo okušala se i u kriminalističkom žanru, nastupivši s Rayem Liottom u seriji "Shades of Blue". Utjelovljuje samohranu majku, detektivku koja se pridručuje FBI-jevoj borbi protiv korupcije nakon što je i sama uhvaćena u primanju mita. Kroz tri sezone čeka vas splet različitih situacija i obrata, a serija (koju je, usput, J.Lo i producirala) će vas potaknuti i na propitkivanje morala, zakona i međuljudskih odnosa.

Za sve je kriva svekrva

Radnja ovoga filma samoobjašnjiva je, kad se uzme u obzir naslov, a takvi su romcom klasici nešto čega se vrlo vjerojatno za života nećemo moći zasititi. Želja jedne neugodne majke da rastavi mladi zaručeni par prelazi sve moguće granice, a spletke, podmitanja i pakosti postanu previše i za jako zaljubljenu Charlie (J.Lo).

Sad ili nikad

Ako ste raspoloženi za jedan sasvim solidan happy end, bacite oko na "Sad ili Nikad", film koji je J.Lo producirala te je na sebe preuzela i glavnu ulogu. Zasićena monotonim i neambicioznim poslom koji radi, Maya započinje karijeru iznova. Svoj "ulični mozak" sukobljava sa školovanim znanstvenicima u velikoj i uspješnoj firmi te ih s vremenom osvaja svojom britkošću.

Prevarantice s Wall Streeta

Destiny radi kao striptizeta spajajući kraj s krajem, sve dok ne upozna Ramonu (J.Lo) koja joj život okrene naopačke. Ramona u klubu u kojem radi ostvaruje najveće zarade, no kada 2008. godina sa sobom donese i financijsku krizu koja se odrazi na njihove klijente s Wall Streeta, pa tako i na njih, djevojke skuju plan i upuste se u prijevaru kojom će se osvetiti bogatim muškarcima za sve godine seksizma i nasilja.

Ti si taj

Ako "Marry Me" niste uhvatili u kinima, brzo ga pogledajte na svojim računalima. Odličan romcom o celebrity pjevačici koja se uda za potpunog stranca zabavan je i srcedrapajuć, a osim što s Owenom Wilsonom glumi glavnu ulogu, J.Lo ga je i producirala. U tom ćete filmu gledati neočekivanu romansu dvoje ljudi iz posve različitih svjetova, koju čitava vojska neprijatelja pokušava rastaviti.