BRZA I ŽESTOKA

Viktorija Rađa: ‘Najvećim uspjehom smatram svoju obitelj‘

31. srpanj 2020.
Fotografije: Vedran Peteh 
Srđan Sandić
Srđan Sandić

Našim ‘Glam ženama‘ pridružila se Viktorija Rađa s kojom smo razgovarali o životu, uspjehu, modi i automobilima.

Viktorija Rađa (41) jedna je od najzabavnijih osoba s kojima sam razgovarao. Duhovita, otvorena, jednostavna i paralelno - strastvena vozačica. Kaže da je kao kočijaš u autu. Šali se, dakako. Voli brzu vožnju, glasnu glazbu i dobru zabavu. Svog novog Porschea Macana doista zove Macanom s kojim, kako kaže, nema kraja užicima. Uz ugodnu kavu popričali smo o glamu, vožnji, glazbi, modi i obitelji.

Što za vas predstavlja uspjeh u životu?

- Iz ove perspektive života za mene je uspjeh točno ovakav život koji živim. Obitelj - svi su dobri i pošteni i jako lijepo živimo. Sve ono čime sam se bavila i čime ću se baviti za mene su popratne stvari, koje me, naravno, ispunjavaju, ali me ne definiraju kao osobu niti bih to mogla nazvati uspjehom. Moja definicija uspjeha je obitelj.

Kako zamišljate idealan odmor?

- Idealan odmor je na otoku Visu kamo odlazimo svake godine i toga se ne bismo odrekli ni za što drugo. To je naš bijeg od svih. Tu je i Grčka gdje smo živjeli tri godine. Zaljubljena sam u tu zemlju i to je za mene mjesto za idealan život.

Što slušate dok vozite?

- Glasnu dobru glazbu, zbog čega ljudi znaju pomisliti da sam luda. Na mojoj glazbenoj listi svašta se nađe, a u posljednje vrijeme često slušam Marka Tolju. Pjevam dok vozim i ponekad se volim i natjecati.

Statistike pokazuju da su žene odgovornije vozačice - slažete li se s tom tvrdnjom?

- Ne slažem se, ali polazim od sebe. Moj suprug zna reći da kad mene ugledaju limari, zaplješću i trljaju ruke. Mislim da sam dobra vozačica, a isto tako volim brzu vožnju.

Volim najbolje stvari i zato biram Porsche. Obožavam brzu vožnju i glasnu glazbu, muške parfeme, satove i naočale

Zašto Porsche?

- Zato što volim samo najbolje stvari u životu i zato što se u njemu osjećam dobro i sigurno. Porsche je jedan karakteran automobil, a istodobno elegantan. Uz Porsche volim muške parfeme, satove, naočale.

Kako danas stojite sa samopouzdanjem u odnosu na prije?

- Moj najveći problem je upravo to - uvijek mi nedostaje samopouzdanja. Nikada nisam zadovoljna sa sobom, što mi je nejasno jer pored sebe imam supruga koji me neprestano obasipa komplimentima i podrškom u svemu što radim.

Koliko vam je na listi prioriteta važan izgled?

- Dosta, ali smatram da je to pogrešno. Neprestano sam pokušavala zadovoljiti raznorazne forme - biti dovoljno lijepa, dovoljno mršava... Kad sam sazrela, shvatila sam da to nema smisla. Onda su se pojavile društvene mreže koje potencijalno mogu biti opasne, posebice za mlade žene. I mene ponekad uhvati nervoza od svih tih prividnih savršenstava na Instagramu, a slika života nije savršena i opasno ju je tako postavljati.

Imate li strah od starosti?

- Da, kao i svi. No ne bih htjela biti mlađa i zadovoljnija sam svojim izgledom nego kad sam imala 25 godina. Mišljenja sam da se njegovati i držati do sebe prije svega treba radi zdravlja, a tek onda zbog vanjštine.

Sve ono čime sam se bavila i čime ću se baviti za mene su popratne stvari. Najvećim uspjehom smatram svoju obitelj

Što vam predstavlja moda?

- Volim modu. Doživljavam je kao medij kroz koji se prezentiraš svijetu. Kad je riječ o stilu, vodim se onim da je manje više, a najsretnija sam u traperu i tenisicama. U ormaru pak imam najviše cipela.

Koji je vaš omiljeni modni dizajner i kozmetički proizvod?

- Dizajnerica Isabel Marant koju obožavam, krema za lice Biologique Recherche, Chanel sjajilo za usne i maskara Le Volume de Chanel.

Što ovo ljeto nosite na plažu?

- Nove krimiće (ljubavne romane sam pročitala do trinaeste godine) i, naravno, Gloriju Glam.