gg interijeri

Vintage glamur zaživio je u punom sjaju u ovom hotelu

17. svibanj 2021.
Fotografije: Pion Studio

Redizajn Hotela Puro u Krakovu vodio je studio Paradowski, a cijeli interijer obnovljen je u retro stilu.

Elegancija, zaigranost i posveta nekim starim vremenima s modernim twistom - sve to opisuje redizajnirani interijer Hotela Puro u centru Krakova. Otvoren 2013., krajem prošle godine osvanuo je u novom ruhu s potpisom Studija Paradowski vlasnika Zuze i Piotra Paradowski. 

Interijer će mnoge podsjetiti na najbolja izdanja socijalističke arhitekture i unutarnjeg dizajna, s pravim modernim twistom koji ga čini pravim biserom vintage glama. 

image
Impresivna glavna recepcija
image
Zid od hrasta skriva troje vrata
image
Prepoznatljiv stil 60-ih
image
Korišteni su lokalni, prirodni materijali

U uređenju koristili su se prirodni, lokalno nabavljeni materijali - masivni hrast, kamen, staklo i keramika, a sva umjetnička djela dolaze od lokalnih umjetnika.

Najveća inspiracija stil je 60-ih godina prošlog stoljeća, s masivnim šankom od mramora, visoko uređenim zidom od hrastovine, stupom obloženim keramikom i staklom, mozaikom koji je izveden u suradnji s mladim umjetnikom Tomaszom Opalińskim... Restoran je uređen u stilu školske kantine, a bar obogaćuju masivni stolići od mramora. 

image
Restoran, bar i predvorje ostvareni su kroz otvoreni plan
image
Retro namještaj dolazi iz cijele Europe
image
Masivni stolići od mramora
image
Zajednički prostori u retro stilu

"Generacije naših roditelja preziru socijalističku arhitekturu i unutrašnji dizajn jer ih emocionalno vežu s tim vremenom. Ali u našoj generaciji mnogo se ljudi referira na to razdoblje u svom radu, inspiriramo se time", rekla je Zuza Paradowska.  

Namještaj i rasvjetna tijela u retro stilu nabavljeni su iz raznih izvora iz cijele Europe, od Skandinavije i Italije do Nizozemske, Njemačke i Velike Britanije, i to od tradicionalnih proizvođača sve do novih, modernih. Tu su komadi brendova &Tradition, Artek, Carl Hansen & Søn, Cassina, Massproductions, Wästberg, Dirk Vander Kooij, Areti, Verpan, Bocci, Friends & Founders i Tom Dixon.

image
Standardna soba u hotelu
image
Na zidovima su djela lokalnih umjetnika
image
Hotel Puro nalazi se u starom centru Krakowa
image
Dominiraju zemljane, tople boje

Cijela umjetnička kolekcija hotela Puro također je promijenjena te sada u zajedničkim prostorima zidove krase djela lokalnih umjetnika poput Tomasza Barana, Małgorzata Malwina Niespodziewane i Tomasza Wiecha, dok su u sobama fotografije, litografije i slike Marte Wojtuszek, Tomasza Opalińskog i Agnieszke Owsiany. 

image
Kupaonice također u retro stilu
image
Pazilo se na svaki detalj