Uspomena na dar

Vodič za kume i kumove: Što pokloniti za posebne prilike?

12. svibanj 2023.

Fotografije: Promo

Sponzorirani sadržaj

Pred nama je vrijeme proljetnih svečanosti - krštenja, krizme, vjenčanja i svih posebnih prilika koje se trudimo uveličati posebnim poklonima koji se pamte.

Unutar velikog izbora na tržištu koji nam je dostupan i preko jednog klika na mobitelu ili računalu, i dalje se često nađemo u situaciji u kojoj ne znamo što pokloniti dragim osobama. Ipak želimo pronaći idealni poklon koji se neće zaboraviti ili pospremiti u ladicu te koji će odgovarati ukusu onoga koga darujemo, pa je posljednjih godina najjednostavnija opcija postala poklanjanje novca. No, ako ste u potrazi za poklonom koji govori puno više, koji će izazvati emociju i ostati trajna uspomena - predlažemo one koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnima.

Na koncu, prilike kao što su krštenje, prva pričest, krizma ili vjenčanje označavaju novu etapu u životu pojedinca i trebaju se obilježiti na svečani način, a kumovi na ovakvim događajima u životima svojih najbližih imaju ne tako jednostavan zadatak pronaći pravi poklon koji će zauvijek ostati uspomena na taj dan. Bez puno razmišljanja, nakit je nepogrješiv izbor - bezvremenski poklon koji simbolizira posvećenost i ljubav ujedno je rijetka investicija u koju se isplati uložiti. Pritom, biramo kvalitetan nakit rađen s posebnom pažnjom i znanjem koje se prenosi generacijama. Zaks ponuda ispunjena je kolekcijama nakita, zlatnika i satova između kojih pronalazimo poklone za svaku priliku i ukus - od vjerskih simbola do kolekcija nakita kao što je Zaks Heritage koji slavi nasljeđe i našu tradiciju. 

image

Veliki izbor zlatnog nakita dostupan je u ZAKS poslovnicama i na web shopu

Ako za krštenje ili sakrament Svete potvrde ne želite pokloniti klasični komad nakita, predlažemo zlatnike iz ponude Zaksa koji ostaju kao vrijedna i trajna uspomena te poklon kojem vrijednost s godinama raste. Poklanjanje zlatnika upisano je u tradiciju, pa izborom ovakvih poklona komunicirate i posvećenost nasljeđu koje se prenosi s generacije na generaciju. S druge strane, zlatne narukvice ili ogrlice s vjerskim simbolima ili šarmantnim motivima zvijezde ili bubamare za sreću su poseban poklon za krštenje koji ostaje kao vječna uspomena na kumove u koju su utkane najbolje želje. 

image

Zlatnici Anđeo čuvar i Sveta potvrda; ZAKS

image

Zlatna ogrlica s motivom leptira/ zlatna narukvica/ zlatna narukvica s bubamarom - sve ZAKS

Vjenčani kumovi mogu odabrati između zlatnog nakita koji će se nositi u svim posebnim prilikama. Zlatne naušnice, ogrlica ili narukvica koju biramo sukladno karakteru i stilu mladenaca ostaju vrijedan poklon. Naušnice s cirkonima oduševit će mladenke koje cijene klasiku i eleganciju, dok su one s tradicijskim motivima iz ponude Zaksa, upečatljivi komad koji se ističe iz mase. Osim nakita kao poklona, ako ste u potrazi  za matching poklon za nju i njega, predlažemo ručne satove elegantnog dizajna koji se mogu personalizirati posvetom i tako ostati jedinstveni (i nosivi) poklon koji nema cijenu.

image

Zlatne naušnice s tradicijskim motivima; zlatne naušnice s cirkonima - sve ZAKS

image

Ženski sat Jacques du Manoir/ muški sat Trussardi -sve ZAKS

*Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria Glam x ZAKS