gg binge

Volimo Ryana Reynoldsa i njegove filmove

03. prosinac 2021.

Fotografija: Profimedia

Kanađanin s odličnim smislom za humor snima i sjajne filmove - evo nekih koje volimo.

Svojedobno je bio proglašen najseksi muškarcem na svijetu, a neki bi se složili da i dalje drži tu titulu. Ipak, Ryana Reynoldsa volimo ne samo zbog njegovog izgleda, nego i filmova, a ponajviše zbog smisla za humor, koji se čini potpuno prirodnim. Neki bi rekli da on zapravo ne glumi, nego je uvijek - on, ali razni žanrovi u kojima se okušao ipak pobijaju tu tezu. Evo našeg izbora njegovih najboljih filmova koje vrijedi pogledati. 

Red Notice

Akcijska komedija Red Notice prikazuje se na Netflixu od 12. studenog i dosad su ocjene sasvim pristojne, što nije toliko ni važno kad je nedavno uspio pobiti rekord "Bird Boxa" i postati najgledaniji film u Netflixovoj povijesti. Već u prvom danu emitiranja pobio je sve rekorde, a ako niste jedni od 50 posto pretplatnika ove streaming platforme koji su ga pogledali, sad je vrijeme. Dwayne Johnson glumi FBI agenta koji uz pomoć kradljivca umjetnina Reynoldsa pokušava uhvatiti kriminalku Gal Gadot. 

The Hitman's Bodyguard 

U kombinaciji sa Samuelom L. Jacksonom uspio je doći do izražaja - i to je sjajna karakteristika Ryana Reynoldsa. U ovoj akcijskoj komediji, u kojoj glume još i Gary Oldman i Salma Hayek, glumi tjelohranitelja profesionalnom ubojici kojeg mora dovesti na svjedočenje na Međunarodnom sudu. Ništa ne ide po planu i uskoro se nađu u kaosu iz kojeg se moraju izvući kako god znaju. Snimio se i nastavak - "Hitman's Wife's Bodyguard", koji se dijelom snimao na Jadranskoj obali. 

Definitely, Maybe

Vjerojatno njegova najbolja romantična komedija je ova, u kojoj glumi uz Islu Fisher. Reynolds je Will Hayes, bivši politički konzultant koji pokušava svojoj 10-godišnjoj kćeri (Abigail Breslin) objasniti zašto je došlo do razvoda njegovog braka. Počinje joj pričati o svom životu prije braka s njezinom majkom, prolazeći kroz važe odnose koje je imao, s kroz sve to, naravno, i sam dolazi do nekih zaključaka. Slatko, duhovito i ugodno.

Life

Neki bi rekli da se radi o pomalo bizarnom znanstveno-fantastičnom filmu, no činjenica je da je estetski jako privlačan te ima dobru glumačku ekipu - osim Ryana Reynoldsa, tu su još Jake Gyllenhaal i Rebecca Ferguson, a sve je režirao Daniel Espinosa. Pratimo astronaute koji naiđu na neobičan oblik života koji ih uskoro počinje terorizirati. Za fanove akcije u svemiru, vrijedi gledanja. 

The Proposal

U ovoj klasičnoj romantičnoj komediji partnerica mu je Sandra Bullock, kojoj Reynolds glumi prvo asistenta, a zatim i - zaručnika. Oboje su odlični, kemija je postojana, a iako film Anne Fletcher nije posebno genijalan, sasvim je prigodan za romantične večeri kad vam treba nešto da vas opusti. Feel good gledanje.  

Buried

Vjerojatno najbolja Reynoldsova uloga u "ozbiljnom" filmu, kao i uloga koja ga je lansirala u holivudsku A-klasu 2010. Ako niste gledali, Reynolds provede cijeli film zatvoren u lijesu, a sa sobom ima samo mobitel i upaljač. Bez ikakvih dodatnih rekvizita i scenografije, fokus je stalno na njemu i Reynolds je definitivno pokazao sve što može u glumačkom smislu. 

Deadpool

Kad sve propadne, imamo "Deadpoola", i to dva komada. Drugi je dobio nešto slabije kritike i reakcije, ali svejedno ga vrijedi pogledati, čak i ako ste to već učinili. I sam Reynolds složio se s kritičarima koji su zaključili da je rođen da bi igrao ovog antijunaka. Ne možemo zamisliti nikoga drugoga u toj ulozi, a glumac je imao i producentsku titulu za oba filma. Ne propustite.