Société u centru Zagreba

Volite suvremenu umjetnost? Pogledajte pop up izložbu kultne berlinske galerije

07. listopad 2020.
Fotografije: John Pavlish
Gloria Glam

U samom centru Zagreba, u Dežmanovoj ulici svečano je u utorak otvorena prva pop up izložba berlinske galerije Société koja je okupila brojne zaljubljenike suvremene umjetnosti, umjetnike i kolekcionare.

Izložbu sačinjava 12 pomno odabranih radova umjetnika iz cijelog svijeta: Trisha Baga, Petra Cortrighta, Kaspar Müller, Jeanette Mundt, Bunny Rogers, Timur Si-Qin, Ned Vena, Lu Yang te ju možete razgledati do nedjelje 11. listopada od 12 sati do 22 sati.

image
Foto: John Pavlish

Umjetnici iz Sociétéa u svojim se radovima dotiču odnosa između kulturne proizvodnje i potrošnje, cirkulacije informacija, identiteta i kulturne povijesti u eri koja je visoko premrežena tehnologijom. Ovaj okvir postao je široko rasprostranjen na polju suvremene umjetnosti i umjetnika koji nude važne perspektive o tim pitanjima – dobivaju sve veću pažnju međunarodne publike i institucija.

image
Foto: John Pavlish
image
Foto: John Pavlish

Berlinska galerija Société djeluje na području Europe, Amerike i Azije a njezini umjetnici, izložbe i publikacije uživaju međunarodni ugled. S radom  je započela 2008. godine i u međuvremenu postaje jedno od najprogresivnijih imena u svijetu suvremene umjetnosti te sudjeluje na Art Baselu, Art Basel Miami Beachu, Art Basel Hong Kongu, Frieze u Londonu, Frieze u New Yorku, Independent u New Yorku, Independent u Brusselsu, Art Cologneu, Art Brusselsu, Gallery Weekendu Berlin, abc Berlinu i na mnogim drugim lokacijama.

image
Foto: John Pavlish
image
Foto: John Pavlish

Većina galerijskih umjetnika svoju prvu samostalnu izložbu imali su baš u Sociétéu, a od tad ih se moglo vidjeti u galerijama i muzejima kao što su New Museum NY, Whitney Museum, Museum of Modern Art NY, Pirelli Hangar Bicocca Milan, Hamburger Bohnhof Berlin, Musée d’Art Moderne Paris, KW Institute for Contemporary Art Berlin i mnogim drugima.

image
Foto: John Pavlish

Izložba se može razgledati svaki dan uz stručno vodstvo voditelja galerije od 12 do 22 sata do nedjelje 11. listopada na adresi Dežmanova 1, a ulaz je slobodan.

image
Foto: John Pavlish