Trendovi u uređenju

Zaljubili smo se u mramorne stoliće - pokušajte im odoljeti

02. veljača 2022.

Fotografija: Panik Design

Ovih dana za oko su nam zapeli mramorni stolići koji donose dašak otmjenosti u svaki dnevni boravak, funkcionalni su i elegantni.

Prividna hladnoća koju emitira mramor čini prostor značajno svježijim, a da mu pritom ne oduzima "osjećaj" udobnosti. Lijepo izgleda u kontrastu s mekim materijalima dvosjeda i tepiha, a zahvalan je i za održavanje. Za pretežito monokromne dnevne boravke, preporučili bismo modele od prošaranog mramora da unesu malo dinamike u interijer, a u šarene i živahne prostore ljepše bi se uklopili glatki i jednobojni komadi koji bi upili ponešto od te energije i unijeli spokoj u cjelokupnu atmosferu.

U minimalističke boravke u kojima prevladavaju nijanse bijele, sive ili bež te u kojima dominira ravna linija, odlučite se za voluminoznu mramornu kocku koja može zauzeti nešto više prostora, ali neće zbog toga dominirati prostorom koliko će se u njega lijepo uklopiti.

image

Plinth Low Marble Coffee Table; Panik Design (1.916,80 eura)

image

Marble stolić s dvije ladice; Emmezetta (2.999,99 kn)

S druge strane, za male prostore kocka može biti previše, pa se možete odlučiti za klasični stolić s četiri noge, ali s mramornom pločom ili nekakvim mramornim detaljem. Možete se poigrati nijansama i oblicima, a u potonjem slučaju se i materijali mogu kombinirati. U interijer industrijskog stila savršeno bi se, primjerice, uklopio ovaj stolić iz Zare sa svojim dugačkim, uskim metalnim nogama i tankom mramornom površinom.

image

Mramorni stolić; Zara Home (659,00 kn)

image

Klub Stolić Marble; Moemax (1.499,00 kn)/ Stolić s efektom mramora; Maison Outlet (367,20 eura - akcijska cijena)

Stoliće možete upariti s još nekoliko detalja u sobi. S mramornim tanjurima ili šalicama za kavu, ručkama na ormarićima ili stolnom svjetiljkom.

image

Mramorni pladanj bež boje; Zara Home (259,00 kn)/Stolna lampa sa žaruljom Markfrost (Lunnom); Ikea (159,80 kn)/Art Deco stolna svjetiljka mesing s mramorom; Svjetiljka i svjetlo (535,00 kn)/Zidni sat Sally; Moemax (149,90 kn)/Pepeljara marble; Moemax (39,90 kn)/Pladanj za serviranje; Lesnina (149,00 kn)