GG vodič

Zapeli ste u Zagrebu? Imamo prijedloge za produženi vikend

20. lipanj 2020.
FOTOGRAFIJE: Bruno Konjević/CROPIX; Borut Planinc

Produženi vikend je pred nama, a oni koji su mogli, već su "pobjegli" iz Zagreba. Tradicionalni trodnevni vikendi u lipnju savršeni su za odlazak na more ili samo negdje daleko od velikog grada.

Za one koji će produženi vikend provesti u Zagrebu nema očajavanja, evo gdje se možete provoditi ako ostajete u glavnom gradu.

Baš naš festival

Plato Gradec omiljeno je mjesto za službeno dočekivanje ljeta. Baš Naš Gourmet&Music festival otvoren je u četvrtak, a traje sve do 5. srpnja. Očekuju nas koncerti Nene Belana & The Fiumensa, grupe Pavel, Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli banda, Scifidelity Orchestre i mnogih drugih, a na Gradecu su i fini zalogaji i kokteli iz RougeMarina, Kaschete, Halpersa i B125, Art of Bar Filipa Lipnika, Havana bara, Barcaffe House of Espresso, dok se Beefeater Gin Garden Bar sakrio se u atriju Klovićevih dvora, a najmlađi će uživati u Ben&Jerry‘s kutku. 

image
Zabava na platou Gradec traje do 5. srpnja

Boutique Art fair Nesvrstani

U Laubi se ovaj vikend održava treći po redu Boutique Art Fair Nesvrstani, na kojem će se smjestiti 12 galerija i 20 samostalnih umjetnika. Galerije iz Zagreba, Pule, Vodnjana, Koprivnice, Ljubljane, Beča i Klagenfurta svoj program nude od 10 do 22 sata, ulaz je 30 kuna, a u subotu nas očekuje i panel diskusija "Što je s tržištem umjetnina Srednjoistočne Europe". 

Sajam alternativne kulture u KCM-u

Od sajma ploča, izložbi, stripa, literature, tribina, glazbenih dokumentaraca pa sve do nastupa i promocija albuma, u Kulturnom centru Mesnička ovog će vikenda biti cijela alternativna scena. Bit će tu punka, jazza, bluesa, crossovera... Svakako, pojavite se u KCM-u. 

Get Connected

Treći open air Get Connected na zagrebačkoj plaži na Jarunu, točnije na terasi Aquariusa, događa se u subotu od 17 sati pa dok bude bilo potrebe, kažu organizatori. Uz rezidente - Ceta, D⁰Gree, Mozera i Spinna - nastupa i Mate Čeko, član Miniwala i Sindikata. Upad je besplatan. 

Art park

Ovo je veliki vikend otvorenja 5. po redu Art parka koji se ove godine održava na Ribnjaku. Omiljeno zagrebačko ljetno okupljalište bit će tu za nas sve do 5. rujna, a ovog produženog vikenda već nas očekuju radionica pejzaža, glazbeni nastupi Ljetnog kina, Matta Shafta, Agregat Suna... Art park svake je godine gradsko utočište pa tako i ove sezone. Što je najbolje, ima puno sadržaja za klince, a i pet friendly je. 

image
Art Park i ove godine nas čeka na Ribnjaku

Vikend zabavljanje u dvorištu Medike

Iako se trebao održati ovoga ljeta na Cresu, FreeMental Festival - Gamma edition [Venus rising] je premješten na 2021. No, sezonu će zaključiti istoimeni party koji zajedničkim snagama s Hybridom donosi cjelodnevnu zabavu u dvorištu Medike. Nastupaju Kiwi in Space, Cassia, Freemental Orchestra, Vedri Allan, Winpa, Atomic Hive, a upad je besplatan od 18 sati.