Savršenstvo ne postoji, ali...

Zašto svi želimo osvojiti dejt s Keanuom Reevesom?

20. lipanj 2020.
FOTOGRAFIJE: Getty Images; iStock
Ines Madunić
Ines Madunić

"Internet‘s boyfriend" pojam je koji označava mladog glumca ili pjevača koji je doživio brzu slavu jednim projektom i odjednom postao globalno poznat te se čini da svi na svijetu imaju crush na njega. Jedan od njih taj status nosi već godinama.

Jedno, uglavnom kratko vrijeme, oni postaju zvijezde svih memeova, čini se kako su vi na internetu očarani njihovim postojanjem, ali i talentom i svatko bi htio da im baš taj lik bude dečko. 

Internet's boyfriend tako su bili Timothee Chalamet nakon "Zovi me svojim imenom", Noah Centino nakon "To All the Boys I've Loved Before", Harry Styles ima taj status još iz vremena One Directiona, ali postoji jedna konstanta, jedan koji je uvijek aktualan - Keanu Reeves. 

Keanu Reeves je glumac koji je još devedesetih ostvario najvažnije uloge svoje karijere, u "Brzini" i "Matrixu", a u posljednjih desetak godina najviše ga pamtimo iz serijala "John Wick". 

Zadnjih par dana puni medijske stupce jer se priključio humanitarnoj akciji udruge Camp Rainbow Gold koja se bavi prikupljanjem novca za djecu s rakom. Kako bi skupio novac za njih, ponudio je 15-minutni Zoom dejt onome tko ponudi najvišu cifru na aukciji. Internet je, naravno, ponovno poludio. Procijenjena početna vrijednost dejta bila je 10.000 dolara, no već u jednom danu skupljeno je više od 16.000 dolara. Aukcija traje do ponedjeljka, 22. lipnja i nesumnjivo je da će se cifra rasti

Zašto svi toliko, zapravo, volimo Keanua i otkud sad ta "Keanuaissance" u posljednjih nekoliko godina? Je li on stvarno toliko good guy da je nemoguće ne voljeti ga?

Jedan od razloga, dakako, činjenica je da se zaista čini kao dobar tip; redovito sudjeluje u humanitarnim akcijama, ali ne hvali se time. Ima privatnu zakladu koju koristi upravo kako bi pomogao raznim udrugama, ali nikad nije javno objavio koliko je, kome i kada uplatio. 

Osim što je zgodan i jako privlačan, 55-godišnji Keanu je više puta u javnosti pokazao kako je baš na mjestu. Primjerice, kad se u podzemnoj željeznici ustao kako bi svoje mjesto prepustio ženi koja je imala golemu torbu. Netko je to snimio i video je, naravno, postao viralan. 

Jedno je vrijeme društvenim mrežama kolala njegova fotografija s navodnim citatom o životnim tragedijama koje je doživio i načinu na koji se s njima nosio. Iako se kasnije ispostavilo kako se ne radi o citatu glumca, priča koja je tamo ispričana uglavnom je istinita. Njegova veza s glumicom Jennifer Syme pukla je nakon što je ona rodila mrtvorođenče, a samo godinu i pol kasnije glumica je poginula u prometnoj nesreći. Keanu se tada povukao od javnosti u potpunosti. Nikad nije bio jedan od onih holivudskih glumaca koji sve dijele s medijima, ali ovo je bilo potpuno povlačenje. Zbog svoje notorne privatnosti kroz godine je zaradio epitet "misterioznog", što je uvijek magnetski privlačno. 

Osim toga, često je taj opis opravdavao dajući dubokoumne, filozofske odgovore na svakodnevna pitanja u intervjuima. Jednostavno, sve to učinilo ga je potpuno transcendentalnim bićem usred površnog, materijalnim opsjednutim Hollywoodom.

Kad se otkrilo da je u vezi sa ženom koja je "samo" 10 godina mlađa od njega, umjetnicom Alexandrom Grant koja ima prirodnu, sijedu kosu i ne izgleda kao da je išla na deset tretmana botoksom samo ove godine, svijet je opet bio u šoku. Kakav good guy, našao je partnericu za sebe, a ne za crveni tepih! 

Upravo takvog, misterioznog i gotovo nadnaravno savršenog, prikazala ga je i Ali Wong u svom Netflix hitu "Always Be My Maybe". Ako i niste gledali film, sigurno ste vidjeli onaj dio kad Keanu ulazi u restoran, a svi padaju sa stolaca. To je taj Keanu kojeg volimo - misteriozan i uvijek, do kraja - good guy. U tom filmu, doduše, nije tako ispao, ali možemo sanjati da u stvarnom životu jest, zar ne?

Užasno je teško pronaći tipa koji je zgodan, uspješan i usput dobra osoba. A jednako je teško takve naći i u Hollywoodu. Zato uopće nije čudno što svi žele da im Keanu bude dečko - u stvarnom životu ili kako god.