Nagrađeni dizajn

Zavirite u interijer poliklinike koju je dizajnirao Ante Vrban

30. rujan 2022.

Fotografije: Neja Markičević/Cropix 

Gloria Glam

Pogledajte kako izgleda prostor Poliklinike Rotim za koji je zaslužan Ante Vrban, a koji je osvojio nagradu na natjecanju The European Property Awards.

Novi prostor Poliklinike Rotim predstavlja prvi projekt zdravstvene ustanove u opusu arhitekta Ante Vrbana, a koji je na natjecanju The European Property Awards osvojio nagradu za najljepši Public Interior. 

"Ovaj projekt je zaista zajednički rad cijele ekipe Poliklinike Rotim, s naglaskom na Ceciliju Rotim i prof. Krešimira Rotima te mene kao autora arhitekture. Nakon što smo prošli sve tehnološke i medicinske zahtjeve koja jedna poliklinika mora imati, usredotočili smo se na arhitekturu interijera", govori Ante Vrban i dodaje kako je cilj bio topao, ugoadn prostor u kojem će se pacijenti već na samom ulazu opustiti i osjećati dobro. 

image

Poliklinika Rotim preselila se na novu lokaciju u Miramarskoj cesti 24, gdje se sada nalazi najmoderniji dijagnostički i rehabilitacijski centar u Zagrebu, opremljen vrhunskim uređajima i tehnologijom za dijagnostiku i liječenje

image

Poliklinika Rotim od sada posjeduje i jedan od najboljih uređaja u regiji za pregled magnetskom rezonancom - SIEMENS MAGNET FreeMax s BioMatrix tehnologijom.

image

Slogan poliklinike je "Život bez boli", a najavljeno je otvaranje još 4 poliklinike diljem Hrvatske 

"Ulazni lobby s recepcijom stiliziranom u obliku kralježnice, svjetlosna skulptura u sredini prostora, letvice na zidovima od mljevenog bambusa sa silikatima, žive salonske palme te udobni namještaj osigurali su atmosferu poput one u najfinijem lobbyju hotela u prirodi. Stvorili smo svojevrsni mikro svijet unutar grada, bez agresivnih boja i suvišnih detalja. Taj izričaj je nastavljen kroz cijelu Polikliniku", dodaje Vrban, ponosan na to što je stručni žiri na International Property Awardsu u Londonu nagradio Polikliniku Rotim.