Istarska županija poznata je po specifičnim gastro specijalitetima, a renovirano mjesto koje nudi zaokruženo istarsko hedonističko iskustvo je konoba Ćakula, smještena u Poreču u starogradskoj jezgri. Uređenje interijera potpisuje poznati dizajner i arhitekt Sandro Užila koji je inspiraciju za ime konobe pronašao u riječi 'Ćakula', koja na istarskom dijalektu znači 'razgovor' ili 'priča'.
Kako bi lokalu dodao pravu istarsku dušu, prilikom uređenja koristio je materijale kao što su kamen, mikrobeton, korten i drvo hrasta te time upotpunio izgled prostora elegancijom i suvremenim stilom. Posebnu pažnju zaslužuje strop koji se sastoji od 3500 drvenih cilindara različitih dimenzija koji predstavljaju puno različitih 'ćakula'.
"Želja je bila uljepšati ulicu, unijeti toplinu, spojiti restoranske stolce, stolove i klupe s povijesnom kamenom ulicom. Stolce i klupe sam dizajnirao i nacrtao posebno za taj restoran, kombinirajući hrastovu konstrukciju s pločom od armiranog mikrobetona na kojoj je ugraviran logo Ćakule", ističe Sandro.
Vitrina za vina dizajnirana je po mjeri za čak 600 boca vina kako bi zadržala idealnu temperaturu, a s ugrađenim rashladnim ormarima 'Dry ager' omogućuje gostima izbor odležanih komada mesa. Ostali elementi su izrađeni u crnoj boji, kako bi se istaknuli glavni likovi ovog posebnog restorana: gosti koji uživaju u istarskim delicijama i ćakulama, istarski kamen, istarska i ostala vina te odležano meso koje dolazi isključivo s hrvatskih farmi i lovišta. Kuhinja je crna i obložena rustikalnim pločicama s idejom da izrazi kuhare i jela koja pripremaju za zadovoljne goste lokala. Terasa smještena u ulici porečke starogradske jezgre popločene kamenom daje cijeloj priči posebni istarski štih.