Klasika i moderno

Zavirite u stan u centru Zagreba koji stalno skuplja nagrade

02. studeni 2020.
Fotografije: Sanja Jagatić 
Gloria Glam

Zavirite u nagrađivani stan u samom centru Zagreba u kojem je uspješno spojen klasičan stil s modernim elementima.

Studio Mirjane Mikulec dobio je još jedno priznanje: nagradu BigSEE u kategoriji Interior Design Award 2020. i to za već nagrađivani stan koji je dizajnerica interijera sa svojim timom u potpunosti adaptirala i uredila. Radi se o 170 kvadrata doma u zgradi iz 1928., smještenoj u samom centru u Zagrebu. 

Stan se sastoji od prostrane kuhinje i blagovaonice koje su velikim dvokrilinim vratima povezane s dnevnim boravkom te tri spavaće sobe. Jedan od najosebujnijih dijelova stana je predsoblje koje kombinira elemente luksuza i funkcionalnosti.

Ostavlja odličan dojam prilikom ulaska u stan, a istovremeno je središnji prostor za odlaganje u obliku kompaktne kocke koja funkcionira kao veliki ormar. Izazov se sastojao u pretvaranju starog stana u centru grada u moderan i funkcionalan životni prostor, uz poštivanje njegove jedinstvenosti. Stan je zamišljen kao suvremena interpretacija klasičnog stila u kombinaciji s modernim elementima, detaljima i ukrasnim zidnim pločama.

Ovaj stan jeveć nagrađivan: ima nagradu European Property Awards u kategoriji „Best Interior Design Apartment Croatia“ za 2019.-2020. godinu, te  International Property Award 2018., a sada i nagradu BigSEE. 

"Svakom projektu se posebno posvećujemo, tako da onda i svaka nagrada puno znači – posebno kada se nagrađuje izvrsnost u poslu", dodatno je naglasila Mirjana Mikulec koja je prije nekoliko mjeseci pokrenula i agenciju za nekretnine koja prati novu lifestyle emisiju "Tražimo dom s Mirjanom Mikulec" gdje stručnjaci za nekretnine pronalaze idealan dom. I ovaj nagrađivani stan je na prodaju, pa ukoliko ste u potrazi možda je upravo ovaj dom ono što tražite.