Luksuzni gaming

Želite zlatni Nintendo Wii koji je napravljen za kraljicu Elizabetu II?

29. travanj 2021.
Fotografija: eBay
Ines Madunić
Ines Madunić

Na eBayu je osvanula zlatna igraća konzola koja je bila posebno napravljena za englesku kraljicu. Cijena? Prava sitnica.

Ako još patite za novim PlayStationom i mislite da vaša igraća konzola treba mali update, možda će vas zanimati jedna sasvim posebna koja je trenutno na prodaji na eBayu. Pozlaćeni Nintendo Wii iz 2009. godine prodaje se za 300.000 dolara, plus poštarina. Osim što je zaista pozlaćen, ovaj Nintendo ima prilično dobru priču. Naime, napravljen je posebno za englesku kraljicu Elizabetu II. 

Radi se o marketinškom triku tvrtke THQ, koja je ovu konzolu proizvela 2009. povodom izlaska nove igre BIG Family Games. Kako bi povećali prodaju, odlučili su tu konzolu poslati Elizabeti II kao poklon i o tome su, naravno obavijestili svijet. 

image
Pozlaćeni Nintendo Wii prodaje kolekcionar iz Nizozemske

Iako su kružile priče o tome kako je kraljica uživala u igranju, čini se da to nije baš istina. Naime, kraljevska obitelj općenito ne prima poklone koje im šalje puk pa je tako zlatni Wii vraćen iz Buckinghamske palače u THQ. Kod koga je završio i kako se sad našao na eBayu? Kupio ju je nizozemski kolekcionar igraćih konzola, Donny Fillerup. Osim što možete biti ponosni vlasnici zlatnog Nintenda, uz njega dolazi i igrica BIG Family Game, koja nije baš postigla uspjeh koji se očekivao, a tvrtka THQ u međuvremenu je bankrotirala te više ne postoji. 

Nažalost, pozlaćeni set nije kompletan - nedostaje tzv. Nunchuk kontroler, koji je bio u originalnom paketu za Kraljicu, no do Donnyja nikad nije došao.