Službeni povratak platformi

13 modela za ljeto: nose se one s ludim uzorcima

09. lipanj 2020.
Fotografije: IMAXtree
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Stavimo na trenutak sandale s remenčićima po strani i podsjetimo se zašto su platforme jedan od najvećih trendova kada su ljetne cipele u pitanju.

Modna inspiracija ne prestaje dolaziti iz prošlih modnih dekada, pa je prisutna estetika 70-ih godina, disco ere i odvažnih trendova koji dolaze iz godina kada se između ostalog, eksperimentiralo i s modom. Upečatljiva obuća ovog šarolikog doba vraća nam se u 2020. godini - platforme.

Dominacija kitten potpetice se nastavlja, kao i minimalističkih sandala niske pete, no pariraju im sky high sandale na platformu koje će idealno odgovarati ljetnom raspoloženju i modnim igrama. Luksuzne modne kuće poput Miu Miu i Chloe predstavile su ih na modnoj pisti: Miu Miu u kombinaciji s mini haljinama, uzorkom cvijeća i vibrantnih boja, Prada u obliku poslovne cipele s pomakom. Platforme svoje korijene skrivaju puno prije disco doba u 70-ima, no tada su zabilježile najveću popularnost koja se u obliku flatformi vratila tek u devedesetima. 

image
Street style Milano
image
Street style Pariz

Luksuzne modne kuće platforme nude u eklektičnim bojama i uzorcima koje će svaki ljetni styling podignuti na višu razinu. Uz kratku bijelu haljinu, traper komade ili crni outfit, platformu kombinirajte za dnevne ili večernje prilike, a kako smo vidjeli na ulicama modnih metropola, nose se i uz cool čarape koje vire iznad remenčića oko gležnja. Za dodatnih nekoliko centimetara i dozu nostalgije, imamo 13 modela platformi za novu sezonu. 

image
Miu Miu platforme cvjetnog uzorka, 728 eura
image
Platforme s detaljima od kože Mango (349,90 kn)/
platforme lakiranog izgleda Zara (299,90 kn)/
platforme s imitacijom životinjske kože Top Shop (38 funti)/
satirane platforme Rochas (750 eura)/
kožne sandale Dries van Noten (5,794 kn)/
platforme s čvorićem Gucci (7,367 kn)
image
Platforme s izvezenim detaljima Aldo (690 kn)/ platforme s printom tratinčica Rochas (450 eura)/
platforme od brušene kože Saint Laurent (5,979 kn)/
platforme s efektom krokodilske kože Mango (349,90 kn)
platforme retro uzorka Gianvito Rossi (790 eura)/
platforme s prugicama Saint Laurent (795 eura)