Glam na kvadrat

15 ‘over the top‘ haljina za lude blagdanske tulume

14. prosinac 2021.

Fotografije: IMAXtree

Šljokice, perje ili oboje - ova festive sezona donosi glamur i ekstravaganzu u najboljem izdanju.

Možda jer želimo nadoknaditi propušteno i jer smo se zaželjeli sređivanja, elegancije i zabava nakon dugo vremena, možda jer smo zakoračili u nove lude dvadesete - nećemo tražiti puno razloga zbog kojih su se šljokice, perje i sjajni materijali vratili na modnu scenu. Sa zadovoljstvom ćemo ih dočekati i staviti se na slatke muke - koju festive haljinu odabrati za ovu sezonu? Izbor zaista nije oskudan, dapače, party ponuda kao da nikada nije bila veća. Fokusirali smo se zato isključivo na haljine (iako kombinezone, hlače i party topove također ne treba zanemariti). Iako je odijelo ili komplet palazzo hlača i šljokičastog topa jako primamljiv odabir, za blagdanske tulume ipak volimo uskočiti u haljine - one od mekanog baršuna, one s rukavima i rubovima s kojih se u ritmu njiše perje te onih kod kojih se sa svakim pokretom čuje zvuk sjajnih ljuskica i šljokica. 

image

Kolekcija kuće Lanvin za jesen/zimu 2021.

image

Resort kolekcija talijanske kuće Valentino

Zavirili smo u ponudu i izdvojili 15 sjajnih modela - mini i midi dužine. Osim crne boje koja prevladava i koja je sigurni izbor za svaku elegantnu priliku, pa će za večernje prilike poslužiti i kroz cijelu godinu, izdvajaju se haljine crvene i ružičaste boje. Priča za sebe su modeli koji spajaju nekoliko boja, a u kombinaciji s cipelama na platformu i najlonkama u boji asociraju na sedamdesete godine prošlog stoljeća. Asimetrični krojevi, volani i nabori te nezaobilazno perje krase neke od modnih favorita, po uzoru na modele iz kolekcije modnih kuća Valentino, Paco Rabanne, Lanvin...U svakoj varijanti vrijedi pravilo - slobodno pretjerajte i ne marite za jednostavnost, nastupa maksimalizam u odijevanju, a u ovom periodu je sasvim prigodan i poželjan. 

image

Haljina s prorezom Zara (299,90 kn)/ haljina cik-cak uzorka Stradivarius (299,90 kn)/ haljina s perjem Uterque (1390 kn)/ haljina sa šljokicama Uterque (950 kn)/ haljina s volanom Zara (229,90 kn)

image

Haljina sa šljokicama Reserved (799,90 kn)/ metalizirana slip haljina Mango (449,90 kn)/ voluminozna haljina Zara (699,90 kn)/ haljina s puf rukavima Edited; About You (675 kn)/ haljina od velura Reserved (359,90 kn)

image

Mini haljina s perjem 16Arlington; Matches Fashion (1791 eura)/ haljina s naborima Paco Rabanne; Net-a-Porter (4287 kn)/ haljina s resicama Mango (349,90 kn)/ satenska haljina na preklop The Attico; Matches Fashion (890 eura)/ haljina u stilu košulje The Attico; Farfetch (752 eura)